Foto-expositie op bodem van de zee

The Sinking World, Andreas Franke

Bij een eiland iets ten oosten van Florida is voor duikers een bijzondere foto-expositie te zien. Vorig jaar werd een Amerikaans oorlogsschip uit 1935 tot zinken gebracht voor de kust van het eilandje. Het schip is inmiddels een ware hotspot voor duikliefhebbers. Om het de duikers nog wat aangenamer te maken is er sinds kort ook nog eens een foto-expositie te zien op het schip van de bekende Oostenrijkse fotograaf Andreas Franke.

In de expositie The Sinking World heeft de fotograaf zich laten inspireren door de geschiedenis van de USS Mohawk CGC. Tussen 1942 en 1945 heeft het schip 14 bombardementen overleefd en redde het zo’n 300 schipbreukelingen. Figuranten droegen kleding uit die tijd en in combinatie met oude foto’s van het schip maakte Franke zijn fotoserie.

De foto’s zijn afgedrukt op plexiglas en zijn 70 bij 100 cm groot. Door de tijd zullen er zeebeestjes en zeeplanten zich aan de foto’s hechten waardoor het een waar levend kunstwerk wordt.

De foto’s zijn tot 4 oktober onder water te zien. Daarna worden ze weer boven water gehaald en zijn ze nog een tijdje te zien in de Lee County Alliance for the Arts Gallery in Fort Myers.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Foto-expositie in Berlijn
Lees ook:Expositie Wildlife Photographer of the Year in London
Lees ook:Volgtip Instagram: @MuradOsmann
Lees ook:Reuzeninktvissen vallen duikers aan
Lees ook:Volgtip Instagram: allerschattigst egeltje ontdekt de wereld

Geen reacties // Reageer