6,9% meer overnachtingen in Brussel

Alle negatieve berichten aan de kant, er valt ook nog wel eens iets positiefs te melden! Een stijging van 6,9% meer overnachtingen in Brusselse hotels in 2011 is in ieder geval een positieve ontwikkeling. In totaal gaat het om 5.939.283 overnachtingen, waarbij het gaat om 3.166.224 toeristen die Brussel bezochten.

Stijging

De stijging is ongeveer hetzelfde als in het jaar ervoor. Het Europees gemiddelde staat op 6,3%. De stijging kan vooral verklaard worden door een verhoging van zakelijke bezoeken, goed voor 53 procent van de reservaties, of 3,16 miljoen overnachtingen.

Populair Brussel

De stad in België wordt op de eerste plaats voornamelijk bezocht door de Belgen zelf. Daaropvolgend is de stad populair bij Fransen, Britten en Spanjaarden.Volgens VisitBrussels is de hoofdstad eveneens populairder geworden bij toeristen uit Brazilië (37,3%), Rusland (+28,8%) en China (+29,8%).

2020

Volgens Christos Doulkeridis, Brussels minister van Toerisme, is de stad goed op weg om in 2020 de tien miljoen overnachtingen te halen.

Ben jij wel eens in Brussel geweest? Wat zijn daar de echte do’s en dont’s?

Lees ook:Meer buitenlandse toeristen in Nederland
Lees ook:Eiffeltoren viert 125-jarig bestaan
Lees ook:New York haalt recordaantal bezoekers binnen
Lees ook:Crisis nekt Disneyland Parijs; 1 miljoen bezoekers minder
Lees ook:Meer toeristen overnachten in Nederland

Geen reacties // Reageer