Crisis nekt Disneyland Parijs; 1 miljoen bezoekers minder

De financiële crisis heeft nu ook Disneyland Parijs getroffen. In het afgelopen jaar (dat loopt van september tot september) kwamen er één miljoen minder mensen naar het pretpark dan het jaar ervoor. In 2012 haalde Disneyland Parijs een record van 16 miljoen bezoekers. In dat jaar vierde het pretpark ook haar twintigjarig bestaan. Volgens een woordvoerder van Disneyland is de huidige daling te wijten aan de crisis. Vooral Fransen (600.000) kwamen minder naar het pretpark. Ook Spanjaarden en Italianen kwamen minder naar het park. De Britten en Duitsers kwamen ongeveer evenveel als de jaren daarvoor.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Disneyland schrapt snelle wachtrijen voor gehandicapten
Lees ook:Recordaantal toeristen in Parijs
Lees ook:6,9% meer overnachtingen in Brussel
Lees ook:Top 5 landen in Mile High Club
Lees ook:Vliegtuig AH5017 neergestort in Mali

Geen reacties // Reageer