Disneyland schrapt snelle wachtrijen voor gehandicapten

Het is toch te gek voor woorden, dat een pretpark als Disneyland de snelle wachtrijen voor mensen met een beperking sluiten moet omdat valide mensen misbruik maken van de situatie. Volgens een woordvoerder van Disneyland en Walt Disney World merkten zij de laatste jaren steeds meer dan mensen tegen betaling gehandicapten rondleiden door Disneyland en hen daarbij snelle toegang verschaften bij attracties. Omdat Disneyland vond dat dat niet door de beugel kan, schaffen zij nu de wachtrijen voor minder valide bezoekers af. Zij moeten vanaf 9 oktober gewoon in dezelfde wachtrij als andere bezoekers.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Crisis nekt Disneyland Parijs; 1 miljoen bezoekers minder
Lees ook:Best bekeken posts Travel.blog.nl 2013
Lees ook:Enquête onthult slechte strandmanieren
Lees ook:Weinig paspoorten aangevraagd voor kinderen
Lees ook:Krron van Vrijheidsbeeld 4 juli weer open voor bezoekers

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Disneyland schrapt snelle wachtrijen voor gehandicapten

 1. Jules Vismale

  Sinds 2003 kom ik al in Disneyland Parijs maar ik bezit een geestelijke handicap die het mij echter nóóit toestond om in een korte wachtrij te gaan staan! Natuurlijk staat niemand graag in een ellenlange wachtrij maar zowel fysieke gehandicapten en zogenaamde “gehandicapten” moeten hier geen misbruik van maken om als eersten aan de beurt te komen in de attracties van Disneyland! Het eten daar vind ik al duur genoeg en het feit dat je veel sprookjeshuizen, wildwaterbanen en achtbanen al bijna niet inkomt bij een te grote drukte zal eigenlijk opgelost moeten worden met extra fastpassen. Wat me overigens een goed en leuk idee lijkt is om bepaalde actrices, die zich vermommen als Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje, Wendy Darling, Ariel of Belle, bijvoorbeeld bij hun ‘prinsen” over de schouder te laten nemen en met hen rondwandelen! Dat zorgt vast voor komische momenten al is het natuurlijk weer niét de bedoeling dat handtastelijke personages de verleiding niet weerstaan om de jongedames eventueel een klap voor hun broeken te geven! Sekslustige vrouwen trekken nou eenmaal vaak de verkeerde mannen aan.
  Als Disney daarbij nou écht slim is dan maken ze alle Disneyparken zowel in Amerika, Japan, Frankrijk en Hongkong ook een stuk minder duur en het eten daarginder eveneens. Want ze schrikken gewoon teveel bezoekers hiermee af en verliezen zo een goede omzet.

    /  
  1. Johanna Gercama Auteur

   Het zijn niet de mensen met een handicap die misbruik maken van de situatie, maar mensen die er aan verdienen om mensen met een handicap rond te leiden. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

     /  
 2. bram

  Ik zie niet in waarom iemand met een handicap niet gewoon in de rij kan staan en wachen, ze willen toch zo graag normaal behandelt word er n?

  Begrijp dat het artikel over misbruik gaat, ik vind de hele voorkeursbehandeling onzinnig.

  En gehandicaptenzijn echt niet de enige die fysiek ongemak hebben als ze lang moeten staan.

    /  

Comments are closed.