Ibis Hotel lanceert ‘Sleep-art’-app dat kunst maakt van je slaappatroon

sleepartDe voornaamste bezigheid in een hotel is over het algemeen slapen. Dat moet budgethotelketen Ibis ook gedacht hebben, want zij lanceerden gisteren de ‘Sleep-art’-app, waarmee je al slapende een eigen virtueel kunstwerk maakt. De app is sinds gisteren gratis te downloaden via de App Store en is geschikt voor de nieuwere generatie iPhones met besturingssysteem iOs 5 en iOs 6.

Bewegingen

De app registreert bewegingen en geluiden terwijl je ’s nachts ligt te slapen en gebruikt die als basis voor een virtueel schilderij, zodat je wakker wordt met een kunstwerk gebaseerd op jouw slaap.

Van nachtrust naar kunstwerk

Lisa Artis van de Britse Sleep Council vertelt: ’Elk jaar slaapt een mens tot zo’n 3.000 uur. Een goede nachtrust is essentieel om gezond te blijven en lekker in je vel te zitten. In maart, wanneer we allemaal een uur slaap moeten inleveren vanwege het ingaan van de zomertijd, is slaap nog belangrijker dan normaal. Daarom is het interessant om onze slaappatronen te kunnen onderzoeken en vergelijken, door onze onbewuste fantasieën via een creatief en dynamisch platform om te zetten in een kunstwerk.’

Slapen

De app is eenvoudig in gebruik. Je zet de wekker, sluit de iPhone aan en legt deze op je matras. Terwijl je slaapt, registreert de app met de bewegingssensor de geluiden, bewegingen, trillingen en andere verschijnselen die je tijdens je slaap maakt. Dit gaat de hele nacht door, waarna je wordt gewekt door de wekmuziek van Sleep Art en het kunstwerk kan bekijken dat je slaap heeft opgeleverd. Je kunt ook van minuut tot minuut een overzicht op hun scherm krijgen van hoe het kunstwerk in de loop van de nacht is ontstaan.

Entertainment

Ibis is het eerste hotel ter wereld dat met een entertainment-app op de markt komt.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Overnachten als een dakloze nieuwe hype in Göteborg?
Lees ook:Review: Mosquitno stickers
Lees ook:Reuzenbadeend wordt ‘Pekingeend’
Lees ook:Kritiek op namaaksloppenwijk voor toeristen
Lees ook:Hotelreport: Fletcher Hotel Gilde in Deventer

Geen reacties // Reageer