Bijzonder hotel: overnachten in oud zeefort

Bron: amazingvenues.co.uk

Op een mijl voor de Britse kust ligt het zeefort Spitbank Fort. Het fort werd gebouwd in 1878 en was bedoeld om eventuele aanvallen van Frankrijk via de zee af te weren. De komst van het fort bleek echter niet nodig, er is nooit als zodanig gebruik gemaakt van het fort. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er soldaten gelegerd en raakten ze flink beschadigd. Direct na de oorlog werden de forten ontmanteld en gebeurde er lange tijd niets.

Bron: amazingvenues.co.uk

In 1981 werd het fort door het Ministerie van Defensie gekocht, maar het zou nog dertig jaar duren voordat er echt actie kwam in het fort. Toen in 2011 Amazing Retreats het fort kocht werd er een prachtig hotel gemaakt in het fort met maar liefst negen luxe suites.  Daarnaast kun je in het hotel het restaurant Officier’s Mess vinden, de comfortabele Victory Bar, een zitkamer met uitzicht over zee en enkele speelkamers waar je als gast kan biljarten, pokeren en kunt darten. Op het dak van het fort is een luxe bubbelbad.

Bron: amazingvenues.co.uk

Er zijn nog twee dergelijke forten bij de Britse kust. De ene zal ook omgetoverd worden tot hotel met 22 kamers en de andere wordt een museum.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Conservatorium Hotel wint twee VENUEZ Awards
Lees ook:Vrouw dood na val van historisch fort
Lees ook:3-daagse minivakantie slechts E 69,-
Lees ook:Glamping blijft hot in 2013
Lees ook:Ferrari opent in 2016 themapark en hotel in Spanje

Geen reacties // Reageer