Nederlanders gaan zuiniger op wintersport

Jaarlijks gaan ongeveer 1 miljoen Nederlands op wintersport. Ondanks dalingen in het aantal boekingen blijft dit aantal toch rond de 1 miljoen schommelen. De ANWB organiseerde de ANWB Wintersport Poll waarin mensen gevraagd werden naar de accommodaties, de duur van een wintersportvakantie en wat de redenen zijn om wel of niet op wintersport te gaan.

Zuiniger op wintersport

64% van de ruim 1000 participanten aan de poll gaven aan dit winterseizoen op wintersportvakantie te gaan. 9% van deze wintersporters gaf aan het wel wat zuiniger aan te doen. Veel vakanties zijn korter of worden in plaats van in een hotel in een appartement gevierd. Wanneer mensen eerder een week vakantie vierden kiezen zij nu vaak voor een mid-week.

Wachten op bergen sneeuw

19% van de deelnemers aan de poll gaf aan dit jaar niet op wintersport te gaan vanwege de kosten. 7% van de deelnemers gaf aan nog niet zeker te weten of ze dit jaar op wintersport zouden gaan. Een aantal laat weten het weer af te wachten.

Kijk hier op welke wintersportbestemming je het goedkoopst uit bent!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Europa populairste continent
Lees ook:Nederlanders bezuinigen meer op korte dan lange vakanties
Lees ook:Minder Nederlanders naar het buitenland op vakantie
Lees ook:ANWB verwacht dat 2,3 miljoen kampeerders naar het buitenland gaan
Lees ook:ADV: Voordelig naar de sneeuw?

Geen reacties // Reageer