Piloten Air France gaan staken

Het gaat al een tijdje niet goed met Air France. Air France en de vakbonden zijn daarom al maanden met elkaar in gesprek, maar ook de laatste gesprekken zijn mislukt. De piloten van Air France gaan daarom vanaf morgen (zaterdag) in staking.

Air France moet bezuinigen en wil personeel ontslaan. Het personeel dat wel mag blijven, moet meer werken voor hetzelfde geld. Ook zijn de piloten niet blij met het feit dat dochtermaatschappij KLM wel een groei laat zien en het aantal stoelen kan uitbreiden. Dat levert meer werk op voor piloten van KLM, maar niet voor Air France. De piloten van Air France leggen vanaf morgen het werk neer.

Het is nog onbekend hoeveel piloten gaan staken. De staking duurt van 11 tot en met 14 juni, maar Air France hoopt dat 70 tot 80 procent van de vluchten volgens schema zal vertrekken.De dienstregeling is aangepast en een aantal vluchten zijn geschrapt. Het EK Voetbal zal geen hinder ondervinden van de staking. Vlieg jij deze dagen met Air France? Neem dan contact op met je reisbureau of Air France. Air France heeft voor de reizigers een speciale website gelanceerd.

Lees ook:Piloten Air France dreigen weer met staking
Lees ook:Personeel Air France gaat staken vanaf 5 oktober
Lees ook:Piloten Air France dreigen met staking tijdens EK voetbal
Lees ook:Piloten Lufthansa gaan weer staken morgen
Lees ook:Piloten Germanwings gaan weer staken

Geen reacties // Reageer