20-duizend eurostar reizigers gestrand

Meer dan 20.000 Eurostarreizigers zijn gestrand in Brussel, Londen en Parijs door de brand die vrijdag uitbrak in de buurt van het station Wandsworth, ten zuiden van Londen.

Zowat 28 treinen in beide richtingen tussen Londen en het continent werden opgeschort. Hierdoor strandden ongeveer 12.000 passagiers in elke richting. Dat wil zeggen tussen Londen-Brussel-Parijs en omgekeerd, aldus de woordvoerder van Eurostar. Gisteren zouden in beide richtingen ongeveer 10.500 reizigers getroffen zijn.

De reizigers kunnen hun ticket binnen de twee maanden omruilen of een terugbetaling van de tickets vragen. "Op dit moment zijn er niet zo veel gestrande passagiers in de terminals aanwezig", aldus Soygenis. "De meesten zijn naar huis gekeerd of naar een hotel." Hotelkosten worden door Eurostar niet vergoed omdat het om overmacht gaat, zo luidt het. Eurostar preciseert dat elke reiziger zijn reisverzekeraar moet contacteren om uit te zoeken of hij aanspraak maakt op een vergoeding.

Overstappen
Gisteravond zijn toch ongeveer 2.000 Eurostarreizigers vanuit Rijsel en Parijs tot in Londen geraakt. Hun Eurostartreinen reden tot het station van Ashford, de eerste halte van de Eurostar in Groot-Brittannië. Daar konden ze overstappen op treinen van het Britse spoornetwerk. Toch is het niet mogelijk om dat met alle treinen te doen, gezien het station van Ashford te klein is om een dergelijke stroom aan reizigers te ontvangen.

Lees ook:Eurostar treinen rijden weer door Kanaaltunnel
Lees ook:Vertraging Eurostar door stiekem sigaretje
Lees ook:Sneller naar Antwerpen dankzij nieuwe spoortunnel
Lees ook:Thalys naar Parijs gaat weer rijden. Eurostar nog niet
Lees ook:Eurostar overstelpt voor Tweede Kerstdag

Geen reacties // Reageer