Bomaanslag in Turkije

Zeker vijftien mensen zijn zaterdag gewond geraakt door een aanslag op een markt in de Turkse havenstad Izmir. Twee gewonden zijn er slecht aan toe. Dat heeft de Turkse politie laten weten. Volgens de politie ontplofte de bom op een fiets die op de markt was achtergelaten. De meeste gewonden zijn marktkooplui. Vanwege het vroege tijdstip van de aanslag waren er geen toeristen aanwezig op de markt. Het is niet bekend wie achter de aanslag in Izmir in het zuidwesten van Turkije zat. Voor zondag is in Izmir een demonstratie tegen de regering van premier Erdogan aangekondigd. Zijn islamitisch-conservatieve regeringspartij AK (Rechtvaardigheid en Ontwikkeling) gaat gebukt onder felle kritiek van de Turken die de strenge scheiding tussen kerk en staat wilen handhaven.

Australië en Nieuw Zeeland kondigden eind april al een 'reiswaarschuwing' af voor Turkije. Vanwege de politieke situatie in het land en informatie dat diverse radicale groeperingen aanslagen aan het beramen waren in Istanbul en toeristische gebieden werden de Nieuw Zeelandse en Australische reizigers gewaarschuwd. Andere landen namen dit advies niet over.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland heeft inmiddels het reisadvies voor Turkije aangepast. "Reizigers dienen rekening te houden met terroristische aanslagen, maar kunnen nog steeds naar Turkije afreizen. In zuidoost Turkije is de situatie de laatste maanden onrustiger geworden. Het wordt aangeraden waakzaam te zijn". luidthet advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook:Advies ministerie: ga niet op reis naar Georgië
Lees ook:Toeristen gedood bij bomaanslag Egypte
Lees ook:Geen toeristen gedood bij aanslag in India
Lees ook:Spaanse politie voorkomt ETA aanslag
Lees ook:Toeristen gedood bij terroristische aanslag in India

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bomaanslag in Turkije

  1. Geert

    Wàt een dombo opmerking zeg! Zeker nog niet die ziekte in je familie gehad hè? Wacht maar als je onverhoopt ooit een dierbaar iemand er aan verliest, dan piep je wel anders! Wake up man!

      /  

Comments are closed.