Vliegtuig neergestort in Suriname, zeker 19 doden

Door een vliegtuigongeluk in het oosten van Suriname zijn zeker negentien doden gevallen. Dat meldden Surinaamse media donderdag.

Het Antonov-toestel had twintig mensen aan boord en was naar verluidt onderweg van Paramaribo naar Benzdorp, waar het verongelukte bij het inzetten van de landing. Een reddingsploeg is onderweg naar de plek van het ongeluk. Benzdorp ligt in een afgelegen gebied aan de grens met Frans Guyana.

 

Het vliegtuig was van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Blue Wing Airlines (BWA), een kleine Surinaame luchtvaartmaatschappij die is gevestigd op de luchthaven Zorg en Hoop in Paramaribo. Het bedrijf bestaat sinds 2002 en heeft een vloot van tien kleinere passagiers- en vrachtvliegtuigen, die vooral uit de voeten kunnen op kleinere vliegvelden met relatief korte landingsbanen.

De maatschappij verzorgt zowel lijndiensten als charterdiensten in en buiten Suriname, zoals naar Georgetown, hoofdstad van buurland Guyana. BWA werkt in Suriname veel voor bedrijven, hulporganisaties en voor de Surinaamse overheid, onder meer voor de uitvoering van een programma ter bestrijding van malaria.

De kern van de vloot bestaat uit vijf kisten van het type Antonov-AN 28. Dat zijn tweemotorige toestellen waarin twintig mensen kunnen, achttien passagiers en twee bemanningsleden.

De luchtvaartmaatschappij heeft op een zwarte lijst gestaan van de Europese Unie, maar BWA werd daar in november 2007 weer van afgehaald. Opname op de lijst betekende onder meer geen mogelijkheden voor vluchten op bijvoorbeeld de Nederlandse Antillen of Frans Guyana, een andere buurland van Suriname.

 

bron: Volkskrant

Lees ook:Suriname wil in top 3 meest gewilde vakantiebestemmingen staan
Lees ook:Grote prijsverschillen vliegtickets naar Suriname
Lees ook:Motoruitval oorzaak vliegramp Suriname
Lees ook:KLM discrimineert in Suriname
Lees ook:Vliegtuig boven Sudan gekaapt

Geen reacties // Reageer