Goa wil af van sexparadijs imago

De overheid van de Indiase staat Goa is de reputatie van feest- en seksparadijs zat. Het ministerie van Toerisme heeft daarom besloten om het vakantieoord niet langer aan te prijzen met foto’s van toeristen of modellen in bikini.

 

Ook heeft het ministerie reisbureaus gevraagd om te stoppen met schaarsgeklede dames in hun promotiemateriaal. Lokale reisbureaus toonden zich maandag op de nationale televisiezender NDTV positief over het idee.

 Directe aanleiding voor de beslissing is een recente verkrachtingszaak van een Russische toeriste, waarna Indiase media Goa tot sekshoofdstad van India bombardeerden. Het was de laatste in een reeks incidenten van verkrachting en geweld die de laatste jaren in het nieuws zijn gekomen.

 

De overheid wil Goa redden van het ’litteken van slecht toerisme’, aldus de eerste minister van de staat, Digamber Kamat. “Goa moet worden geprojecteerd als een bestemming voor familievakanties.”

 

Indiase families zijn vaak gewend om volledig bedekt van zon, zee en strand te genieten en voelen zich ongemakkelijk bij het zien van halfnaakte badgasten.

 

Goa is een van de meest populaire vakantieoorden in India. Elk jaar worden de stranden van de voormalige Portugese kolonie door 2,4 miljoen mensen bezocht, van wie ongeveer 400.000 buitenlandse toeristen. Van alle buitenlandse bezoekers aan India gaat 12 procent naar Goa.

 

(c) ANP

Lees ook:Medisch toerisme India in opkomst
Lees ook:Verkrachtingen India oorzaak van deuk in reputatie
Lees ook:Nog geen contact met 54 Nederlanders in Chili
Lees ook:Taj Mahal wordt langzaam geel
Lees ook:25 Indiase piloten spreken te gebrekkig engels

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Goa wil af van sexparadijs imago

 1. jay

  India gaat met deze stap flink achteruit

    /  
 2. travel deals

  Why do we consider travel a basic desire nowadays? In 2008, only 30 percent of trips over 50 miles were done for business – the rest- for pure pleasure. Work is nerve-racking, the family needs to be fed and money is and will always be a problem. Meanwhile, there are hot deals on flights, romance is in the air in Paris no matter the season and life is still waiting for you at the corner.

    /  
 3. Arne

  Snap je reactie niet echt Travel Deals, wat heeft dat met dit onderwerp te maken?

    /  

Comments are closed.