Nieuwste trend: zonder je vriend of vriendin op vakantie

Ik las een artikel in het AD “Wie als stelletje samen wil blijven moet alleen op vakantie”. Wel een relatie hebben, maar niet samen op vakantie gaan is de nieuwste trend. Je wordt raar aangekeken als je niet samen op vakantie gaat, maar het gebeurt wel steeds vaker dat een vriend en vriendin los van elkaar vakantieplannen maken. Ik organiseer groepsreizen en ik zie dat verschijnsel ook steeds vaker voorkomen. Wanneer iemand alleen een groepsreis boekt, wil dat niet meer automatisch zeggen dat hij of zij single is. Vooral bij twintigers is het geen taboe meer om je vriend of vriendin thuis te laten. Je relatie wordt er niet slechter van, maar juist beter!

 

Waarom zou je niet samen op vakantie gaan?

Er zijn meerdere redenen te bedenken, maar de meest voorkomende is de uiteenlopende wensen. De ene is bijvoorbeeld reislustiger dan de ander en wil graag een avontuurlijke verre rondreis maken, waar de ander echt niet aan moet denken. Moet je die droom dan maar laten varen? Niet dus. Zo lang je elkaar vertrouwt is er niks aan de hand en je moet elkaar ook de ruimte laten om dromen na te jagen is het motto van de twintigers. Het wil overigens niet zeggen dat alle vakanties zonder elkaar doorgebracht worden.

 

Als je zonder je vriend of vriendin op vakantie gaat zit je relatie niet helemaal lekker!

Je wordt raar aangekeken als je op je werk of tegen vrienden zegt dat je zonder je vriend(in) op vakantie gaat. De eerste reactie is dan toch dat je relatie niet goed is. Zonder elkaar op vakantie gaan is een taboe, dat hoort niet. Op vakantie wordt er een hoop geflirt en zijn de verleidingen groter. Zeker als je vriend met een groepsreis meegaat met een aantal vrijgezelle dames. Je relatie zit juist wel goed als je het elkaar gunt om los van elkaar op vakantie te gaan. Als je elkaar niet vertrouwt en bang bent dat je vriend(in) iemand anders tegenkomt op vakantie, zit je relatie dan wel goed?

Lees ook:De vakantie – relatietest. Hoe blijf je bij elkaar?
Lees ook:Voor het eerst samen op vakantie; veel stellen gaan al na 4 maanden
Lees ook:Persoonlijk: Vier redenen waarom ik hou van kamperen
Lees ook:Let’s get Together, nieuw reisconcept voor alleengaanden bij Mambo Reizen
Lees ook:Mambo rondreizen jongeren in Slovenie, Kroatie, Italie en Thailand, single reizen of samen met vrienden op vakantie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwste trend: zonder je vriend of vriendin op vakantie

  1. Michel

    Je bent nooit alleen op vakantie, als je van te voren al weet wie er zijn!

    Bekijk de nieuwe vakantieflirt, en klik de foto’s aan die jou aanspreken. Op basis van jouw voorkeur wordt een reisadvies gegeven, en toont jou een overzicht met vakantiegangers die naar jouw bestemming op vakantie gaan!

    Mede mogelijk gemaakt door vakantievrienden.nl, hyves en facebook

      /  

Comments are closed.