Vleeshaken, Golfclubs & Vuurwerk

Met de door Schiphol opgestelde lijst van verboden handbagage bij de hand  is een spannend verhaal zo geschreven. Waarschijnlijk kun je zelf ook wel raden dat producten zoals drugs, wapens en vuurwerk niet zijn toegestaan als handbagage in het vliegtuig. Maar wat precies wordt gerekend tot drugs en wapens staat in jou verbeelding waarschijnlijk anders geschreven dan op de Schiphol-lijst van verboden handbagage. Om je uit de lieftallige armen van de security te houden deze zomer hebben we alle info voor je op een rijtje gezet. 

Allereerst de grove regels over vloeistoffen & gels. Deze zijn toegestaan maar alleen in verpakkingen van 100 ml. per stuk en dat dan weer verpakt in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van 1 liter. Daarbij is 1 plastic zakje per persoon toegestaan.  Voor meer info over uitzonderingen op deze regel en hoe het precies zit met aankopen achter de douane, check de link onderaan deze pagina! 

Dan over tot het spannende gedeelte. Tijdens de vlucht zijn niet toegestaan: Vuur- en andere wapens, wapens en voorwerpen met een scherpe punt/rand, stompe voorwerpen, explosieven en brandbare, chemische en toxische stoffen.  
Uit de ruige lijst van voorbeelden die Schiphol aan de hand van bovenstaande begrippen heeft opgesteld,   hebben we een aantal voorbeelden gehaald waarbij het nog enigzins mogelijk is dat ze bij jou als onschuldige reiziger in je handhutkoffer belanden:  

Aanstekers, speelgoedgeweer, katapult, huis,tuin&keukengereedschap, ijsschaatsen, fruitmesje, dartpijlen, ski- en wandelstokken, golfclubs, hengelstokken, kajak- en kanopeddels, skateboard, verfspuitbussen, lucifers, brandblussers, batterijen met vloeibaar elektrolyt. 

Voor alle info omtrent handbagage kun je gebruik maken van deze handige link: http://www.schiphol.nl/Reizigers/OpSchiphol/Bagage/RegelsHandbagage.htm

Lees ook:Vloeistoffen in je handbagage mag weer vanaf 2013
Lees ook:Pubs tappen bier voortaan in plastic
Lees ook:Passagier luchthaven krijgt cannabis cadeau
Lees ook:Vloeistoffen in handbagage Rusland helemaal niet meer toegestaan
Lees ook:Flitspaalsignalering; waar mag je er gebruik van maken en waar niet?

Geen reacties // Reageer