82% van de vrouwen regelt de vakantie

Een leuk berichtje op de website van de Vlaamse krant HLN.Be: Maar liefst 8 op de 10 vrouwen regelt de vakantie samen helemaal zelf! In de voorbereiding voor de vakantie wordt vaak alleen overlegd over de bestemming van de reis, de keuze voor het hotel, de vliegtickets en het vervoer wordt geregeld door de vrouw.

Vrouwen regelen vrijwel alles

Van alle stellen regelt de vrouw in 82% van de gevallen accommodaties, vlucht en auto, 80% doet de inkopen die nodig zijn voor de vakantie (zoals zonnebrandcrème, kleding en snorkels) en 69% regelt hoe het huis achtergelaten wordt (planten, sleutel naar de buren, onderdak voor de huisdieren). 64% van de vrouwen regelt de reisverzekering, en nog eens 55% wisselt het geld voor de reis.

Regie uit handen geven moeilijk

Vrouwen blijken moeilijk de regie uit handen te kunnen geven. Vaak komt dit voort uit negatieve ervaringen waarbij de mannen essentiële voorwerpen vergeten zijn mee te nemen. Wanneer men eenmaal op reis is laten de vrouwen de mannen wel het werk doen. Autorijden doet in 69% van de gevallen de man.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Mannen laten vrouwen koffer inpakken
Lees ook:‘Women only beach’ in Riccione: mannen en kinderen niet welkom
Lees ook:Vrouw bepaalt vakantiebestemming
Lees ook:Bij stellen plannen meestal de vrouwen de vakantie
Lees ook:Britten hebben liever geen vrouw achter de knuppel

Geen reacties // Reageer