Top 5 Kerstmarkten

KerstmarktenIn elk dorp is de komende dagen en weken wel een kerstmarkt te vinden. Maar wil je eens een echt indrukwekkende kerstmarkt meemaken, dan is het zeer de moeite waard om het eens wat verderop te zoeken. Hotelzoekmachine www.Trivago.nl heeft een selectie gemaakt van vijf kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België. Wel echt even er op uit, maar niet te ver van huis voor de leukste kerstmarkten.

Keulen

De kerstmarkt in Keulen ligt aan de voet van de Keulse kathedraal. Hier worden kerstscènes uitgebeeld, zijn er honderden, dan wel duizenden lichtjes te aanschouwen en kan men heerlijk eten. Er is een uitgebreide keuze aan kerstlekkernijen, pretzels, koekjes of geniet van een lekker gebakken visje.

Maastricht

Wie liever in eigen land blijft kan het best afreizen naar Maastricht. In de weken voor Kerstmis wordt het Vrijthof omgetoverd tot een winterwonderland met lekkere hapjes, warme drankjes, een schaatsbaan en een reuzenrad. In de stad zelf is het ook prima shoppen!

Leuven

Rond de kerst is op en rond het Leuvense Ladeuzeplein een gezellige kerstmarkt te vinden. De markt is voorzien van kampvuurtjes, kraampjes met traditionele Belgische delicatessen en lekkernijen, en een sparrenbos waar kerstsprookjes worden voorgelezen. Ook is er in het weekend veel live-muziek.Op de oude markt is eveneens het nodige vertier, zo kan er geschaatst worden en doen omliggende cafés mee aan een winterbieren parcours.

Antwerpen

Liever naar Vlaanderen? Dat kan! In Antwerpen kan men vanaf de verwarmde terrassen genieten van het nostalgische aangezicht van draaimolens. Ook een ritje in het reuzenrad of een paar rondjes op de ijsbaan zijn mogelijk.

Münster

In Münster zijn op maar liefst vijf plaatsen kerstmarkten ingericht. Deze vijf kerstmarkten zijn met een kleine wandeling door het centrum makkelijk met elkaar te combineren.Elke markt heeft zijn eigen sfeer, uitstraling en andere specialiteiten te bieden.  Zo heeft de markt aan de voet van de Lambertikerk aan de Principalmarkt een gouden uitstraling en wordt daarom de “Lichtermarkt St. Lamberti” genoemd. Andere marktjes zijn meer gericht op speelgoed of houtsnijwerk, maar al met al zijn op elke markt wel lekkernijen te vinden.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Kerstman vergiftigt bezoekers kerstmarkten Duitsland
Lees ook:New York krijgt 190 meter hoog reuzenrad
Lees ook:Surprisetickets zoekt reisreporters: win een VIP-reis
Lees ook:Parkeerkosten bij Nederlandse vliegvelden ongeveer gelijk als halfjaar geleden
Lees ook:Kerstsfeer op luchthaven Schiphol

Geen reacties // Reageer