Wil jij nog een olifantenritje maken nu je dit weet?

Je hebt er misschien op andere blogs of op nieuwssites al het één en ander over gelezen: Stap van de Olifant. Stap van de Olifant is een initiatief van World Animal Protection. Met dit initiatief proberen zij toeristen er van bewust te maken dat veel olifanten in de toeristische sector slecht worden behandeld. Ook proberen zij reisorganisaties bewust te maken van dit probleem.

Het lijkt zo leuk, op vakantie in Thailand een ritje maken op de rug van een olifant. En wat zou het ook? Zo’n beest is enorm en die tachtig kilo van een gemiddelde toerist kan zo’n dier best wel dragen. Maar wat de toeristen vaak niet zien, is dat olifanten tussen de ritten door soms dagenlang aan de ketting staan, ze slecht te eten krijgen en vaak geen beschutting hebben. Bovendien zijn de meeste olifanten die in de toeristische sector werken als jong uit het wild gehaald, waarbij de moeders, die hun jongen proberen te beschermen, afgemaakt werden.

World Animal Protection hoopt dat met hun actie ‘Stap van de Olifant’ de vraag naar ritjes op een olifant zodanig verkleinen zal dat het dierenleed uitgebannen wordt. Omdat een dergelijk project nooit in korte tijd haar doel kan bereiken, is dat ook nog eens gunstig voor de medewerkers van de olifantenritten. In de tussentijd wordt voor hun een passende oplossing gezocht voor als hun werk er niet meer is.

Via de website stapvandeolifant.nl kun je laten weten nooit meer op een olifant te zullen stappen. Door je gegevens te noteren zal je naam geprint worden op de allereerste 3D-geprinte petitie ooit. Er gingen je al bijna 34.000 mensen voor.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Oad Reizen stopt met olifantenritjes
Lees ook:Olifant laat zien dat hij de sterkste is
Lees ook:Olifant trapt gids dood in Thailand
Lees ook:Woedende olifant leeft zich uit op busje (filmpje)
Lees ook:Zuid Afrika schiet weer olifanten af

Geen reacties // Reageer