Hagelslag en pindakaas blijft favoriet op reis

Een van mijn favoriete tijdschriften is de Kampioen van de ANWB. Vaak staan er leuke onderzoeken in het blad. In de ‘Grote Vakantie-enquête’ stond bijvoorbeeld wat Nederlanders voornamelijk meenemen qua voedsel op vakantie. En dat was weinig verrassend:

Pindakaas, hagelslag, chocopasta, vlokken, muisjes, stroop, pannenkoekmix, kruid voor nasi & bami, ketjap en kruidenmixen, mayonaise, koffie, thee, koffiemelk,aardappelen, kaas, drop, brood, appelmoes, ontbijtkoek en soep zijn het meest genoemd in de enquête als voedsel dat mensen meenemen op vakantie.

Voor reizen met het vliegtuig naar warme bestemmingen zijn niet alle etenswaren even handig mee te nemen. Mijn persoonlijke favorieten om mee te nemen op wat voor reis dan ook: Opkikkers (bouillon), Bifi-worstjes, dextro-energie-snoepjes, suiker en zoute drop (die laatste is voornamelijk leuk om uit te delen aan plaatselijke bevolking!).

Wat neem jij mee op vakantie? Heb je dingen die je standaard mee neemt op reis of eet je alleen maar plaatselijk eten? Wat vind jij van mensen die overal en nergens hagelslag en pindakaas mee naartoe nemen?

Lees ook:34% van Nederlanders neemt hagelslag mee op vakantie
Lees ook:De Heimweewinkel
Lees ook:Nooit meer iets vergeten mee te nemen op vakantie
Lees ook:Vakantiegangers nemen veel laptop of tablet mee op reis
Lees ook:Ik ga op reis en neem mee…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hagelslag en pindakaas blijft favoriet op reis

  1. bram

    Dat je wat noodvoorraden meeneemt voor onderweg of de eerste dag per plaatse is prima. Maar als je piepers meesleept omdat je het eten ter plekke niet blieft alsjeblieft zeg.

    Al ligt op een beetje camping in het zuiden de hollandse kost gewoon naast de telegraaf alsof je niet weg bent.

      /  
  2. Michael

    Mee eens Bram! En ‘s avonds uit eten bij friet van Piet. Niet echt mijn ding, maar blijkbaar is er markt voor.

      /  

Comments are closed.