Review: Rosti Mepal Picnic servies

Kampeerfreaks zoals ik zijn het er al jaren over eens: Naar de camping? Plastic serviesgoed mee. Jarenlang was plastic serviesgoed echter behoorlijk saai. De borden, bekers en schaaltjes waren egaal wit, blauw of rood. En dat is niet handig wanneer je bij de afwasplaats tegelijkertijd met andere campinggasten je afwas staat te doen. Thuiskomen met een extra mes of een bordje missen omdat die per ongeluk door je buurman is meegenomen is nu echter verleden tijd. Rosti Mepal, hét merk van de melamine serviesgoed, heeft onlangs nieuwe productlijnen gelanceerd.

Van de Flow-serie zijn er zeven verschillende lijnen; Picnic, Compass, Poppy, ISO, kleur en Field of Flowers. Van alle lijnen zijn er zeven verschillende voorwerpen; een diep bord, een ontbijtbord, een plat bord, een schaaltje, een espressokopje, een mok 160 ml en een mok 300 ml. Wat opvallend is aan de serviezen is dat ze goed stapelbaar zijn, wat zeker in caravans en tenten een must is.

De Compass-lijn past goed thuis op een boot. Hierin is het maritieme thema verwerkt. De Poppy-lijn is een wat vrouwelijkere lijn, met vrolijke bloemetjes. Zelf heb ik de Picnic-lijn in huis. Opvallend, een tikkeltje stoer maar doet toch refereren aan het buitenleven.

Pebbles Poppy Picnic

Wat ik zelf ook fijn vind aan het serviesgoed is de onverwoestbaarheid. Het lijkt misschien in eerste instantie een beetje duur, zeker wanneer je direct voor een heel gezin serviesgoed aan moet schaffen (wanneer je alle borden en mokken aanschaft voor vier personen ben je 137,76 euro kwijt), maar in verhouding is het serviesgoed juist niet zo duur. Door de onverwoestbaarheid kun je zeggen dat het servies met gemak twintig jaar meegaat, als je het servies op normale wijze gebruikt. Dan valt zo’n investering best mee. Bovendien heb je misschien niet alle zeven nodig, maar heb je aan vijf delen genoeg. De prijzen variëren van 3,99 voor het espressokopje tot 6,99 voor het platte bord.

Rosti Mepal is een merk met Deense en Nederlandse achtergrond. Mepal is een van oorsprong Nederlands merk dat al sinds 1950 praktische kunststof voorwerpen maakt. Sinds 1993 is het merk samengegaan met het Deense Rosti. De producten van Rosti Mepal worden nog altijd ontworpen in het Nederlandse Lochem.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Deze review kwam tot stand met gekregen producten.

Lees ook:10 Oranje gadgets voor op de camping
Lees ook:10 tips voor het lekkerste dinertje in het buitenland
Lees ook:Weer een vreemd bord
Lees ook:Zou je hier wel gewoon met de auto in mogen?
Lees ook:Review: Jack Wolfskin 3-1 jas

Geen reacties // Reageer