Een Afrikaans festival in Overijssel

Afrika is vaak zo ver weg, maar het kan voor liefhebbers van Afrikaanse muziek voor twee tientjes verbazingwekkend dichtbij komen. Op 7 en 8 juli vindt in Hertme (waar?) vlakbij Hengelo het Afrika Festival plaats! 

Internationaal niveau

Het festival wordt al 24 jaar lang georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Artiesten komen vanuit heel Afrika om op te treden in het openluchttheater in Hertme. Veel van de Afrikaanse artiesten die ooit in Hertme stonden zijn later op internationaal niveau doorgebroken.

Artiesten op het programma

Het programma is voor mij van onbekende aard, maar na het luisteren van een aantal nummers op Youtube ben ik wel zeer enthousiast over de artiesten die gaan optreden op het festival. Namen zijn: Menwar (Mauritius), Super Mama Djambo (Guinea Bissau),Jupiter & Okwess International (Dom. Rep. Congo),Danyèl Waro (Réunion), Conjunto Angola 70 (Angola) enJuldeh Camara & Justin Adams – JuJu (Gambia/UK) op de zaterdag van het festivalprogramma. Op zondag zullen Boubacar Traoré – Kar Kar (Mali), Mansa Camio & Ensemble Doundoumba (Guinée), Sia Tolno (Guinée), Hugh Masekela (Zuid Afrika) en Samba Mapangala & Orchestra Virunga (Kenia) optreden.

Kijk voor meer informatie over het festival op AfrikafestivalHertme.nl

Wat is jouw favoriete Afrikaanse artiest?

Lees ook:Festivals wereldwijd: Lorient Inter-Celtic Festival
Lees ook:Festivals wereldwijd: International Roots Festival Gambia
Lees ook:Festivals wereldwijd: Curaçao North Sea Jazz Festival
Lees ook:Romantic Rhythms Music Festival op Antigua
Lees ook:KLM twee maanden in de sfeer van Afrika

Geen reacties // Reageer