Oproep tot toeristische boycot Botswana

De regering van Botswana moedigt het toerisme in het Central Kalahari Game Reserve aan, en adverteert daarbij met foto’s van de originele bewoners, de Kalahari-bosjesmannen en de volgende tekst: ‘the experience of travelling through truly untouched wilderness’. De Kalahari-stam wordt echter door de regering verdreven van hun geboortegrond. De organisatie Survival International roept daarom op tot een toeristische boycot.

In 1997, 2002 en 2005 werden de Kalahari massaal uit het Central Kalahari Game Reserve verdreven door de regering. In 2006 bepaalde de hoogste rechtsinstantie dat de Kalahari het recht hebben om te leven en jagen in de Kalahari. Toch blijft de regering hen dwarszitten. Zo krijgen de Kalahari geen vergunningen om te jagen, terwijl dat voorziet in hun levensonderhoud. De stam heeft daarom moeite met overleven.

Survival International heeft reisorganisaties over de hele wereld opgeroepen om geen reizen meer aan te bieden naar Botswana totdat de regering ophoudt met het onderdrukken van de Kalahari.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Photo credit: Dietmar Temps / Foter / CC BY-NC-SA

Lees ook:Zeldzame regen in woestijn redt leven van vermiste piloot
Lees ook:Workshops wildlife fotografie in Zuid-Afrika
Lees ook:Meest besproken attracties volgens TripAdvisor
Lees ook:Tweederde Zwitsers wil niet langer vakantie
Lees ook:KLM lanceert nieuwe game

Geen reacties // Reageer