Voetbalfans enthousiast over Polen als vakantieland

Voetbalfans die tijdens het afgelopen Europees Kampioenschap Voetbal zijn afgereisd naar Polen zijn achteraf erg enthousiast over Polen als vakantieland. Van de ruim 4000 ondervraagden gaf bijna iedereen aan het land bij familie en vrienden aan te raden als vakantieland. 92% procent was erg te spreken over de sfeer tijdens het kampioenschap en 85% was erg tevreden over de organisatie.

Uit heel Europa kwamen 596.821 voetbalfans naar de groepswedstrijden en kwartfinales in de stadions van Warschau, Gdańsk, Poznań, en Wrocław. Volgens het verkeersbureau van Polen valt er nog niet te meten wat voor effect het EK heeft gehad op de toeristische cijfers, maar zijn de eerste indrukken positief te noemen.

Lees ook:Kleurrijk Brazilië biedt voetbalfans Nederlands erfgoed
Lees ook:Mazelenprik geadviseerd voor EK-supporters
Lees ook:Oekraïne voert rookverbod in
Lees ook:Warschau heeft na 25 jaar eindelijk metrolijn
Lees ook:Europese leiders boycotten Oekraïne

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voetbalfans enthousiast over Polen als vakantieland

  1. Pingback: Kleurrijk Brazilië biedt voetbalfans Nederlands erfgoed | Travel

  2. joenie

    ik vindt het eigenlijk best wel bizar wat mensen over hebben om naar een voetbal wedstrijd te gaan! Als ik soms langs de stadion hier in nederland zelf rijd en ziet hoe druk het kan zijn! Laat me maar niet beginnen over wedstrijden in het buitenland want daar krijg je internationale mensen en zal inderdaad nog drukker zijn in het verkeer!

      /  

Comments are closed.