Cursus links rijden voor reizigers naar Engeland

Je stapt aan de ‘bestuurderskant’ van de auto in en je beseft je dat er iets niet klopt. Je zit in een Engelse auto. Dat is nog tot daar aan toe, maar je zou eens links moeten gaan rijden! Ik vond de eerste keer dat ik aan de linkerkant van de weg moest rijden (en toen was ik slechts bijrijder) enorm spannend. Voor je gevoel klopt het allemaal niet. Voor sommige mensen is het slechts een kwestie van even wennen, voor anderen is het een angst waardoor ze niet op vakantie durven te gaan naar landen waar men aan de linkerkant van de weg rijdt. Voor de laatste groep mensen is er nu een cursus links-rijden. 

Om mensen die naar Engeland op vakantie willen een beetje meer zelfverzekerdheid te geven over het links-rijden is er nu een cursus ontwikkeld door de ANWB en Stena Line. De cursus bevat een theoriegedeelte waarin de verkeersregels en borden uitgelegd worden. Tevens oefent men op een parcours in het links benaderen van rotondes en kruispunten. De cursus kun je volgen in Lelystad op het testcircuit. De training kost 79 euro.

Vind jij het ook spannend om aan de linkerkant van de weg te rijden? Of heb je wel eens een ongelukje gehad terwijl je aan de linkerkant van de weg reed? Lijkt een dergelijke cursus je handig voordat je op reis gaat naar Engeland?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Cursus ‘rijden-met-een-camper’ voor onzekere bestuurders
Lees ook:Samoa gaat links rijden
Lees ook:iDBUS rijdt duurzaam van Amsterdam naar Parijs
Lees ook:Bavianen doen bagagecheck (video)
Lees ook:Met de AutoSlaap Trein naar Slovenië en Kroatië

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Cursus links rijden voor reizigers naar Engeland

  1. Pingback: Cursus ‘rijden-met-een-camper’ voor onzekere bestuurders | Travel