Obermutten opent museum

Obermutten, het Zwitserse bergdorpje met maar 79 inwoners en meer dan 18.000 ‘likers’ op Facebook heeft er een hotspot bij! Het ‘Obermutten International Museum of Friendship’ toont voorwerpen die mensen van over de hele wereld opgestuurd hebben naar het dorpje Obermutten, als blijk van vriendschap. 

Facebook

Sinds Obermutten een Facebookpagina opende, met de belofte voor elke persoon die de pagina zou ‘liken’ een plaatsje te reserveren in het dorp, wordt het dorp overspoeld door toeristen van uit de hele wereld die hun eigen foto terug wilden zien op de muren van de huizen in het dorp.

Museum

Met het museum hoopt Obermutten hun dorpje opnieuw op de kaart te zetten. Op de Facebookpagina van Obermutten is een filmpje te zien waarin een rondleiding wordt gegeven door het museum. Het interieur heeft nog het meest weg van een boerenschuur, maar dat heeft zijn Obermuttense charmes.. Wil je het museum bezoeken moet je in het dorpje op zoek naar de beheerders ervan. Zij geven je dan de sleutel en dan mag je jezelf er vermaken.

Zou jij een dorpje dat bijna niks te bieden heeft gaan bezoeken vanwege een Facebook-actie?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Zwitsers bergdorpje overspoelt met toeristen
Lees ook:Italiaans dorpje probeert via Youtube toeristen te lokken
Lees ook:Opening Porsche-Museum in Stuttgart
Lees ook:Prostitutiemuseum opent deuren in Amsterdam
Lees ook:Antwerpen krijgt in 2010 nieuw Stadsmuseum

Geen reacties // Reageer