Vakantie wordt vaak op bezuinigd

Van dit soort berichten word ik altijd een beetje verdrietig. Volgens Nu.nl gaat het gros van de Nederlanders bezuinigen op hun vakanties. De thuisblijvers (18% van de onderzochte Nederlanders) geven aan thuis te blijven vanwege het moeten bezuinigen of geen geld hebben. Veel Nederlanders gebruiken ook hun vakantiegeld voor het aflossen van schulden en het betalen van rekeningen.

Economie

Dat het economisch beroerde tijden zijn, dat weten we inmiddels allemaal wel. Maar het allerbelangrijkste stukje ontspanning dat ik elk jaar krijg, is het op reis gaan! Ik vind het dan ook hartverscheurend dat er gezinnen zijn die de afgelopen jaren helemaal niet op vakantie zijn geweest vanwege hun economische situatie. Gelukkig zijn er instanties die daar hun best voor doen, om deze mensen te bereiken en hen een fijne (korte) vakantie te geven.

Vakantiebank

De Vakantiebank, initiatief van de Vrijbuiter en partners, geeft gezinnen die zelf de financiële middelen niet hebben om op vakantie te gaan, kans op een vakantie. Het aanbod is beperkt, maar gezinnen die denken in aanmerking te kunnen komen, kunnen zich via deze website opgeven.

 

Lees ook:Stijging aanvragen bij Vakantiebank
Lees ook:Nederlander ondanks crisis massaal op vakantie
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie met de kerst
Lees ook:Veel Nederlanders nemen ‘socialemediastop’ op vakantie
Lees ook:Veel zomerplannen ondanks crisis

Geen reacties // Reageer