Minder Nederlanders op vakantie met de kerst

Veel minder Nederlanders gaan dit jaar met vakantie tijdens de kerstvakantie. De ongunstig vallende kerstdagen en de economische crisis houden meer mensen thuis, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Het bureau meldt woensdag dat dit jaar ongeveer achthonderdduizend Nederlanders met vakantie gaan, honderdduizend minder dan vorig jaar. Kerst valt dit jaar op vrijdag en zaterdag, waardoor Nederlanders minder vrij zullen hebben of nemen, denkt het NBTC.

Het aantal Nederlanders dat vakantie viert in eigen land blijft hetzelfde als vorig jaar: 360 duizend. Zij gaan vooral naar bungalowparken. Daarnaast brengen vermoedelijk circa 440 duizend Nederlanders de kerstvakantie door in het buitenland. Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België zijn favoriet.

Lees ook:Minder Nederlanders naar het buitenland op vakantie
Lees ook:800.000 Nederlanders gaan op kerstvakantie
Lees ook:Helft Nederlanders blijft in eigen land
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie deze zomer
Lees ook:Toeristen paasweekend goed voor 600 miljoen

Geen reacties // Reageer