Minder Nederlanders op vakantie deze zomer

De crisis slaat in alle soorten branches toe; zo ook in het toerisme. Volgens RTL Nieuws gaan dit jaar maar liefst 300.000 mensen minder op vakantie. Dat staat gelijk aan een daling van 3%, en houdt in dat éénderde van de Nederlanders dit jaar thuis blijft. 10,5 miljoen Nederlanders gaat nog wel op vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO.

Van de 10,5 miljoen Nederlanders die wel op vakantie gaan gaat het overgrote merendeel naar het buitenland. 7,7 miljoen Nederlanders zoekt hun heil buiten de landsgrenzen. Frankrijk, Spanje en Italië zijn bij de Nederlanders het populairst, de populariteit voor verre vakanties is het meest afgenomen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:ANWB verwacht dat 2,3 miljoen kampeerders naar het buitenland gaan
Lees ook:Minder Nederlanders naar het buitenland op vakantie
Lees ook:Forse toename aantal vliegvakanties
Lees ook:Recordaantal Nederlanders naar Kroatië in 2012
Lees ook:Frankrijk scoort goed voor de zomervakantie

Geen reacties // Reageer