Surfkamp: de 5 beste jongeren surfkampen van 2011 in Frankrijk

Golfsurfen is de meest beoefende sport tijdens een jongeren reis. De afgelopen jaren zijn surfkampen aan de Atlantische Kust in Frankrijk als paddenstoelen uit de grond geschoten en elk jaar komen er nieuwe surfkampenbij, speciaal voor jongeren. Elk jaar zijn er steeds meer jongeren die de coolste sport van dit moment willen leren; golfsurfen!
De beste surfkampen van 2011 voor jongeren  in Frankrijk zijn:

1. Brunotti Beachcamp

Als je echt wilt leren surfen kun je het beste naar het Brunotti Beachcamp inVieux Boucau, aangezien hier het meest intensief les (5x 2 uur) gegeven wordt door Nederlandse surfleraren. Bovendien ligt dit beachcamp vlak aan zee in tegenstelling tot de meeste andere jongeren surfvakanties. Ook is deze bestemming minder massaal dan bijvoorbeeld Mimizan of Lacanau.

2. O’Neill Surfcamp Mimizan

Het meest bekende en populairste surfcamp van Frankrijk. Wanneer je surfen en party wilt combineren in één vakantie is dit the place to be.  Per week zijn hier ongeveer 250 jongeren die met elkaar plezier maken en gaan (leren) surfen. Het surfcamp staat onder leiding van surfgoeroe Harry Glotzbach en de Nederlandse surfleraren leren jou graag de technieken van het golfsurfen. Je kunt kiezen uit 2 dagen les (2 uur per dag) of de intensievere cursus van 4 dagen, waarbij je zeker goed leert surfen.

3. Surfcamp Moliets

Moliets is een typisch surfdorp aan de Frans Atlantische kust. Dankzij het mooie strand en de uitstekende golven is dit dorp uitgegroeid tot een van de meest populaire surfbestemmingen in Europa. Moliets is niet zo massaal als Mimizan en dus heb je alle ruimte om goed te leren surfen zonder dat je anderen in de weg surft. Het surfcamp in Moliets is voor Belgische en Nederlandse jongeren.

4. Surf Safari Atlantische Kust

Nieuw in 2011: een roadtrip langs de beste surfspots van Frankrijk en Spanje in een Amerikaanse Schoolbus, die omgebouwd is tot compleet ingerichte outdoor-camper met tenten op het dak. Lekker onderweg, veel surfen en ook nog wat zien van beide landen. De reisleider is een ervaren surfer, die je meeneemt naar de beste surfspots en je tips zal geven om je surfskills te verbeteren (er wordt geen les gegeven). Met de volledig uitgeruste outdoor-camper zijn we helemaal selfsupporting en deze manier van reizen geeft je het ultieme gevoel van vrijheid.

5. Make a Wave / Beachbreak Surfcamp

Dit surfcamp is voor de jeugd (14-16 jaar en 15-19 jaar), maar heft een ideale ligging direct aan het strand en ook hier krijg je intensief surfles (5.2 uur) van Nederlandse surfleraren.


Bekijk het verslag van het Brunotti Beachcamp in Vieux Boucau

Lees ook:Top 5 beste surfcamps in Frankrijk. Surfvakantie is ‘hot’ onder jongeren
Lees ook:Jongerenreizen 2010 Trends; Surfvakanties Frankrijk populair, zuipvakantie is passé.
Lees ook:Jongerenreizen Mimizan – O’Neill Surfcamp Mimizan – jongerenreis – jongerenvakanties
Lees ook:O’Neill Surfcamp Mimizan golfsurf jongerenreis – jongerenreizen – jongerenvakanties
Lees ook:Mimizan-plage golfsurfen relaxte surfsfeer

Geen reacties // Reageer