KLM annuleert alle zaterdag vluchten

KLM heeft alle vluchten van en naar Schiphol in ieder geval tot zaterdag middernacht geannuleerd. KLM heeft dit besloten op basis van de informatie die ze van de autoriteiten heeft gekregen. Het Nederlandse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdag 14.00 uur gesloten. Het Nederlandse luchtruim is nog niet veilig voor de luchtvaart, omdat de vulkanische as uit IJsland door de huidige weersomstandigheden voorlopig boven het Europese vasteland blijft.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Militaire Luchtvaart Autoriteit, Luchtverkeersleiding Nederland en het KNMI beslisten gezamenlijk het luchtruim tot nader order gesloten te houden. Het Nederlands luchtruim is al sinds donderdagmiddag 18.00 dicht. Vliegen door een aswolk is onder meer gevaarlijk omdat de motoren van een toestel kunnen uitvallen.

Extra internationale treinen

NS Hispeed zet zaterdag wegens de problemen in de luchtvaart vijf extra lange Thalyssen in van en naar Brussel-Parijs. De treinen zijn dubbel zo lang en kunnen achthonderd in plaats van vierhonderd passagiers vervoeren. In totaal rijdt de Thalys zaterdag acht keer, aldus een woordvoerster van NS. Ook worden drie extra Eurostar-treinen (Londen-Brussel) ingezet. Dit is interessant voor Nederlandse vliegtuigpassagiers die in Engeland zijn gestrand.

Vrijdag reed er een Eurostar-trein meer dan normaal. Toen zorgde de NS aansluitend voor nog een trein naar Nederland. Ook vertrok een extra ICE-trein naar Keulen en Frankfurt. (ANP)

Lees ook:Eurocontrol: geen vliegverkeer in Europa, meeste landen sluiten luchtruim tot maandag
Lees ook:Vandaag geen vluchten van en naar Schiphol. Oa. KLM, Transavia, Martinair en Arkefly cancellen zaterdagvluchten.
Lees ook:Easyjet: tot 14.00 uur geen vluchten
Lees ook:Tot 16.00 uur geen vliegverkeer. KLM bereidt zich voor op opengaan luchtruim.
Lees ook:Schiphol tot nader order gesloten. Onbekend wanneer weer gevlogen kan worden.

Geen reacties // Reageer