3FM DJ Coen Swijnenberg start beenruimte-actie tegen KLM

KLM laat passagiers 50 euro extra per enkele reis betalen voor meer beenruimte in het vliegtuig. Het gaat hier o.a. om stoelen bij de nooduitgang. 3FM-radio DJ Coen Swijnenberg belde vorige week in de uitzending van de Coen & Sander Show van BNN naar Hugo Baas van KLM over dit onderwerp. Hugo Baas: "KLM is er niet voor om de problemen van de passagiers op te lossen". Deze opmerking schoot bij Coen in het verkeerde keelgat. Hij vindt het belachelijk dat je extra moet betalen voor ietsje meer beenruimte. Hugo Baas riep op om een brief naar de beleidsmakers van KLM te sturen. Coen Swijnenberg heeft deze brief opgesteld en heeft nu handtekeningen nodig om zijn actie extra kracht bij te zetten.

Op de weblog van Coen Swijnenberg vind je deze brief en die kun je digitaal ondertekenen wanneer jij net zoals Coen het belachelijk vindt dat KLM je extra laat betalen voor extra beenruimte. Ook kun je het gesprek tussen hem en de woordvoerder van KLM Hugo Baas terugluisteren.   

Mijn mening:

Ik ben het eens met Coen Swijnenberg dat deze proef (want daar hebben we het over) van KLM een slecht plan is. Er zijn in zo'n vliegtuig namelijk maar een paar plaatsen beschikbaar die meer beenruimte hebben. Iedereen die iets meer wil betalen voor wat extra beenruimte kan deze stoelen bemachtigen, als je er maar snel genoeg bij bent, terwijl diverse luchtvaartmaatschappijen als service aanbieden dat je een dergelijke stoel met meer beenruimte kan aanvragen.  Dat kunnen ze niet garanderen, maar vaak lukt dat wel als het om medische redenen bijvoorbeeld wenselijk is om wat meer beenruimte te hebben (denk aan lange mensen, trombose etc). Door deze schaarse stoelen aan de snelste koper aan te bieden, dupeer je mensen die het echt nodig hebben.

Volgens mij is er veel vraag naar vliegtuigstoelen met extra beenruimte. Diverse luchtvaartmaatschappijen spelen ook op die vraag in. Martinair heeft bijvoorbeeld Comfort Class, China Airlines heeft de Dynasty Class en China Southern Airlines heeft de Pearl Class. Dan heb je als reiziger businessclass beenruimte, maar economyclass service. Deze systemen werken goed en zijn meestal ook beschikbaar voor iedereen die wil bijbetalen. Wie dat niet wil kan alsnog proberen (gratis) een stoel te bemachtigen bij de nooduitgang. Naar mijn mening kan KLM beter onderzoeken of een Comfort Class systeem ook mogelijk is bij KLM. Dan bieden ze service!

Dus ik steun Coen!   

Lees ook:Extra betalen voor extra beenruimte
Lees ook:Coen & Sander Show WK tour vanuit Johannesburg
Lees ook:Massale run op vluchten naar Johannesburg voor WK finale. Hoe kom je aan vliegtickets?
Lees ook:Dikke mensen betalen extra bij KLM. Terecht of niet? Hoe zit het nou echt met de Fat Tax?
Lees ook:Tips voor online inchecken: Hoe scoor je die stoel met extra beenruimte bij de nooduitgang in het vliegtuig?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “3FM DJ Coen Swijnenberg start beenruimte-actie tegen KLM

  1. Pingback: Aziatische luchtvaartmaatschappijen populairder dan KLM | Travel