Protesten Bangkok zullen vluchten niet hinderen

De Thaise regering gaat het functioneren van de belangrijkste havens en luchthavens veilig stellen, aldus de regeringswoordvoerder. De afgelopen dagen braken er weer rellen uit in de hoofdstad Bangkok. In november waren er eveneens problemen en blokkeerden betogers de internationale luchthavens waardoor vele vluchten werden geannuleerd en duizenden reizigers in Thailand gestrand raakten.

De mensen die de straat op gaan om te protesteren zijn het niet eens met de regering. Zij eisen het aftreden van de premier. Zondag riep die opnieuw de noodtoestand uit. De betogers hebben liever iemand anders op die plek namelijk de in 2006 tot aftreden gedwongen Thaksin Shinawatra.

Tijdens rellen eerder vandaag raakten zeker 77 mensen gewond.

Lees ook:Betogers blokkeren Thaise luchthavens
Lees ook:Betogers in Bangkok vertrekken
Lees ook:Bangkok opnieuw een slagveld. 7 doden door nieuwe rellen.
Lees ook:Geweld in Bangkok escaleert
Lees ook:Reizen naar Thailand afgeraden

Geen reacties // Reageer