‘Nieuw-Zeeland 30 centimeter dichter bij Australië’

Door de aardbeving van vorige week, die gelukkig niet de gevreesde reuzentsunami veroorzaakte, is Nieuw-Zeeland 30 centimeter dichter bij Australië komen liggen. Dit zegt een Nieuw-Zeelandse onderzoeker.

Nieuw-Zeeland ‘uitgerekt’
“Je zou ook kunnen zeggen dat Nieuw-Zeeland een klein beetje groter is geworden”, aldus geoloog Ken Gledhill. De westkust schoof 30 centimeter naar het westen, terwijl de oostkust maar 1 centimeter opschoof.

Maar, zo voegt de onderzoeker eraan toe, dit maakt op een afstand van 2250 kilometer tussen de twee landen weinig verschil. Deze verschuiving zou normaal gesproken ook hebben plaatsgevonden, maar dan wel honderden jaren hebben geduurd.

Lees ook:Eerste zuidpoolexpeditie 16 oktober van start
Lees ook:‘Bijna-tsunami’ in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Is Nieuw-Zeeland nog wel veilig?
Lees ook:Gratis helicoptervlucht in Nieuw Zeeland… verstop je niet
Lees ook:Bekentenis in zaak overval Nederlanders in Nieuw Zeeland

Geen reacties // Reageer