Fit en relaxed aankomen in Kaapstad: het kan!

Zuid-Amerika, Australië, het Verre Oosten… Stuk voor stuk schitterende bestemmingen die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. En alhoewel het wat ver gaat om het een probleem te noemen: het is natuurlijk wel zo dat hoe verder de bestemming weg is, hoe langer je er over doet om er te komen. Gelukkig is het reizen per vliegtuig steeds comfortabeler. Zo biedt de KLM namelijk vanaf vandaag een aantrekkelijke nieuwe optie waar reizigers uit kunnen kiezen als ze op reis gaan: KLM Economy Comfort.

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en ik kan niet anders zeggen dan dat het me prima bevallen is. Ik vloog naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Een lange vlucht van een slordige elf uur vanaf Amsterdam. Ik heb wel vaker lange afstanden gevlogen en ook al vaker met de KLM, maar zo relaxed en comfortabel als deze keer had ik het nog niet meegemaakt. Een mooie plaats in het vliegtuig, een stoel die net even wat lekkerder zit dan in de ‘gewone’ Economy-klasse en vooral: een stuk meer beenruimte! Stoelen in de Economy Comfort bieden tot wel twaalf procent meer beenruimte en dat merk je, zeker tijdens zo’n lange vlucht! In de eerste uurtjes na het opstijgen gaat het allemaal nog wel, maar naarmate je langer in het vliegtuig zit, merk je hoeveel verschil het maakt als je je benen een stuk verder kunt strekken. Trouwens: ook het feit dat je je stoel ongeveer dubbel zover naar achter kunt verstellen is natuurlijk een optie die, zeker bij zo’n lange reis ideaal is! Het toeval wilde dat ik in hetzelfde vliegtuig zat als een collega. Hij had een ticket voor de Economy klasse. Hij was in net zo’n goede bui als ik, had evenveel zin in zijn vakantie als ik, maar volgens mij was hij wel een beetje jaloers. Naarmate de reis vorderde is hij nog een paar keer langsgelopen voor een praatje, waarbij ik hem er op een gegeven ogenblik toch echt op betrapte dat hij een beetje jaloers keek naar de comfortabele en relaxte manier waarop ik erbij zat.

Goed, het is wat duurder, maar ik ben ervan overtuigd dat ik, toen we aankwamen in Kaapstad, door het reizen in de Economy Comfort Klasse, net iets scherper, fitter en uitgeruste aan mijn vakantie kon beginnen. Ik zal het nog sterker vertellen: doordat de Comfort-stoelen zich vooraan in de Economy klasse bevinden, kon ik ook nog eens éérder aan mijn Zuid-Afrikaanse avontuur beginnen… Kaapstad here I come!

Kom gerust nog eens terug: de komende dagen zal ik jullie op de hoogte houden van mijn activiteiten hier.

Meer weten over de voordelen van Economy Comfort? Klik hier

Lees ook:Filmpje: mijn beenruimte op weg naar Zuid-Afrika
Lees ook:Dikke mensen betalen extra bij KLM. Terecht of niet? Hoe zit het nou echt met de Fat Tax?
Lees ook:Lifters Groningen-Kaapstad bereiken einddoel
Lees ook:Kaapstad, wat een stad!
Lees ook:Businessclass, economyclass en kinderhater-class

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Fit en relaxed aankomen in Kaapstad: het kan!

  1. Pingback: Filmpje: mijn beenruimte op weg naar Zuid-Afrika | Travel

  2. Pingback: Kaapstad, wat een stad! | Travel