Controles op Schiphol verscherpt, Nigeriaan werd niet gecontoleerd op Schiphol

Reizigers naar de Verenigde Staten worden op Schiphol extra gecontroleerd. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTB) heeft verscherpte maatregelen ingesteld op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten. Volgens CNN is de Nigeriaan, die een aanslag wilde plegen op de Northwest Airlines vlucht van Amsterdam naar Detroit, op Schiphol niet gecontroleerd is. De man heeft 3 uur met de explosieven op Schiphol rondgelopen. De man kwam met een toestel van de KLM op Schiphol aan en stapte daar over op de vlucht van Northwest/Delta naar Detroit. Passagiers die op Schiphol overstappen, worden standaard gecontroleerd. Ze moeten door een poortje en vervolgens controleert de beveiliging van Schiphol de handbagage.

 

Ook op buitenlandse luchthavens zijn de controles voor vluchten naar de VS uitgebreid. Passagiers ondergaan niet alleen de gebruikelijke veiligheidscheck, maar worden ook gefouilleerd. Ook wordt scherper gekeken naar de handbagage.

 

De luchthaven verwacht vandaag geen problemen door de extra controles omdat het een rustige dag is. Er wordt extra personeel ingezet.

Lees ook:Britse journalist neemt injectiespuit mee op vlucht vanaf Schiphol
Lees ook:Vlucht geannuleerd vanwege agressieve piloot
Lees ook:Omar Farouk Abdulmutallab geeft bruikbare informatiie aan FBI
Lees ook:Abdulmutallab : 20 terroristen staan klaar om vliegtuigen op te blazen
Lees ook:Noodlanding Northwest vliegtuig door kerstversiering

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Controles op Schiphol verscherpt, Nigeriaan werd niet gecontoleerd op Schiphol

  1. Pingback: Bodyscans of geen bodyscans? | Travel