Poging tot terroristische aanslag op vliegtuig Northwest Airlines; vlucht Amsterdam-Detroit

aanslag_vliegtuigEen 23-jarige Nigeriaan heeft geprobeerd een Northwest Airlines-toestel op te blazen vlak voor de landing. Het vliegtuig was onderweg van Amsterdam naar Detroit. In eerste instantie meldden diverse nieuwsbronnen, zoals CNN, dat een man vuurwerk probeerde af te steken in het vliegtuig. Inmiddels bevestigen officials van het Witte Huis dat het gaat om een poging tot een terroristische aanslag. De Nigeriaan Abdul Farouk Abdulmutallab heeft verklaard in opdracht van al-Qaida te handelen. Abdulmutallab wilde ‘iets’ in een vliegtuig boven Amerikaans grondgebied laten ontploffen. Hij liep zelf tweedegraads brandwonden op en is naar het ziekenhuis afgevoerd. Ook twee passagiers raakten lichtgewond.

 

Volgens de verdachte hing er buskruit aan zijn been. In combinatie met enkele chemische producten moest dat uiteindelijk een explosie veroorzaken. De FBI onderzoekt nu de zaak. De dader is een bekende bij de FBI. Zijn naam stond in een database van ‘in het oog te houden verdachten’.
President Obama is via een beveiligde verbinding op de hoogte gesteld tijdens zijn vakantie, maar het terreuralarm in de VS wordt niet verscherpt.

Abdulmutallab is een ingenieursstudent aan de universiteit van Londen, die vanuit Nigeria een tussenstop maakte in Amsterdam. Volgens zijn visum reisde hij naar de VS om een religieuze ceremonie bij te wonen. Zijn explosiemateriaal zou hij in Jemen opgepikt hebben, net als zijn instructies over wanneer hij moest toeslaan.

“Alle passagiers zijn uitgestapt en worden ondervraagd”, klinkt het in een mededeling van de veiligheidsdienst op de luchthaven. Het vliegtuig werd naar een veilige plek gebracht, waar zowel het toestel als de bagage een extra controle zal ondergaan.

Lees ook:Omar Farouk Abdulmutallab geeft bruikbare informatiie aan FBI
Lees ook:Abdulmutallab : 20 terroristen staan klaar om vliegtuigen op te blazen
Lees ook:Osama Bin Laden claimt aanslag op Northwest vlucht naar Detroit
Lees ook:VS ontkomt aan nieuwe aanslagen
Lees ook:Bom-incident op Heathrow airport in Londen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Poging tot terroristische aanslag op vliegtuig Northwest Airlines; vlucht Amsterdam-Detroit

  1. Pingback: Controles op Schiphol verscherpt, Nigeriaan werd niet gecontoleerd op Schiphol | Travel

  2. Pingback: Noodlanding Northwest vliegtuig door kerstversiering | Travel