Oranje supporters lopen niet warm voor WK voetbal Zuid Afrika

Zo veel oranjesupporters zullen er in de stadions in Zuid Afrika niet zitten

Zo veel oranjesupporters zullen er in de stadions in Zuid Afrika niet zitten

De verkoop van de toegangskaarten voor het WK voetbal verloopt in Nederland veel slechter dan verwacht. Van de in totaal 22 duizend tickets die voor de drie groepswedstrijden beschikbaar zijn voor de fans van Oranje in Zuid-Afrika, zijn volgens de KNVB nog maar 7500 verkocht. Oranje-fans hebben tot nu toe weinig interesse voor WK. Dat komt vooral door de hoge prijzen voor de toegangsbewijzen en de hoge reiskosten. Het goedkoopste kaartje voor een groepsduel kost bij de wereldbond FIFA 56 euro, zonder verkoopkosten. Ook fans uit andere landen klagen daarover.

 Een reisje Zuid Afrika

Wanneer je in juni naar het WK voetbal in Zuid Afrika wilt betaal je voor een vliegticket al snel € 1300. Daarbij komen de hoge kosten voor hotelovernachtingen. In Zuid Afrika dreigt een tekort aan hotelbedden, waardoor de prijzen flink stijgen. “Ook bij de Oranjecamping loopt het nog niet storm”, liet de organisator  zich vorige week ontvallen. Ook een reis boeken bij de Oranjecamping is niet goedkoop, hoewel je dan verblijft op campings in je eigen camper. Voor een reis met de Oranjekaravaan betaal je minimaal € 2595, exclusief toegangskaarten voor de wedstrijden. “De reissom is zo hoog omdat de vliegtickets naar Johannesburg zo duur zijn”, zegt de Oranjecamping.

 Veiligheid

De veiligheidsaspect spelen eveneens een rol om thuis te blijven, zeggen de officiële supportersvereniging van Oranje en de KNVB. Niet bekend is of de recente aanslag op het Togolese team in Angola, tijdens de Afrika Cup, die vrees heeft vergroot.

Lees ook:WK voetbal in Zuid Afrika wordt een fiasco. KNVB geeft helft van de kaarten terug
Lees ook:WK Voetbal in Zuid Afrika, de do’s and don’ts voor oranje supporters
Lees ook:Met de Oranjekaravaan door Zuid Afrika tijdens het WK voetbal
Lees ook:Goedkoop naar het WK voetbal, het kan! Oranjekoorts komt heel langzaam op gang
Lees ook:Oranjecamping tijdens EK wel winstgevend

Geen reacties // Reageer