Weinig Nederlandse toeristen in Moskou

moskouMoskou werd vanmorgen opgeschrikt door bom aanslagen op de metro. Hoewel Moskou een steeds populairdere stad wordt bij Nederlandse toeristen waren er slechts een handjevol Nederlanders in de stad. Volgens reisorganisator Holland International is iedereen ongedeerd.   

Djoser en Sunair, twee andere aanbieders van reizen naar Moskou, hebben nog geen Nederlandse toeristen ter plekke. “We hebben pas vanaf eind april reizen die kant op”, aldus een woordvoerder van Djoser. De organisatie ziet “vooralsnog” geen reden aanpassingen te doen. Ook Sunair heeft er nu geen mensen zitten, maar er reist komend weekeinde wel een groep heen. “Als mensen er per se niet heen willen, zijn we flexibel”, zegt directeur Mark van Amsterdam.

Het Calamiteitenfonds treedt volgens een woordvoerster niet in werking. “Dat gebeurt als reizen niet meer uitgevoerd kunnen worden, dat hangt meestal niet van de metro af.” Volgens de woordvoerster is er nu ook geen sprake van een dreiging. “En wij zijn geen angstverzekeringsfonds.”

Als mensen ten tijde van de aanslag al in Moskou waren of hun reis daarheen al was begonnen en die moet worden aangepast, komt het Calamiteitenfonds wel in beeld. “Als dat leidt tot extra kosten, kunnen mensen een beroep doen op het fonds.”

Lees ook:‘Negatief reisadvies’ voor Kenia
Lees ook:Nederlandse toeristen gewoon op vakantie naar Madeira
Lees ook:Eerste metro van Midden-Amerika geopend in Panama
Lees ook:KLM weigert Geert Wilders op vlucht
Lees ook:Hotels in Moskou het duurst wereldwijd

Geen reacties // Reageer