File van 75 kilometer? Ga file-flirten!

Maar liefst 75 kilometer file; ik heb het te doen met alle vakantiegangers die nu in deze monsterfile in Frankrijk staan. Omkeren en wegwezen! Deze superlange file staat tussen Lyon en Orange op de A7. Filerijders moeten sowieso rekening houden met twee uur vertraging. Ook voor de Gotthardtunnel in Zwitserland staat een file van veertien kilometer. Om te voorkomen dat er verkeer in de tunnel vast komt te zitten worden de bestuurders voor de tunnel opgehouden. 

Fileleed

Eenmaal de tunnel door hebben de automobilisten weer pech: voor Italië is er nog een oponthoud van een half uur. Omrijden via Frankrijk is een optie, maar ook dat geeft vertraging. Rond het middaguur was er in Frankrijk 300 kilometer file. Toch is het nog niets in vergelijking met Zwarte Zaterdag, die dit jaar hoogstwaarschijnlijk valt op 4 augustus. Op Zwarte Zaterdag staat er al snel op een kilometer of 600 het verkeer vast.

File-flirting

Files hebben natuurlijk een hele hoop nadelen. Alles gaat langzaam, de oorzaak is vaak een ongeluk, je komt niet op tijd op je bestemming, het is slecht voor het milieu en ga zo maar door. Toch kan je er ook best de positieve kant van bekijken. Wat is er nou leuker dan flirten in de file? Of de tijd hebben om je hele cd-collectie eens even goed te beluisteren? Bij stilstaand verkeer kan je even een ommetje maken en wie weet pik je nog wat zonnestralen op.

Hoe vermaak jij je het best in de file? Doe jij wel eens aan file-flirting of heb je een leuk alternatief hoe je je het best kunt vermaken in de file? En wat is jouw favoriete filemuziek?

Lees ook:Zwarte zaterdag goed voor 765 kilometer file
Lees ook:Filerecord tijdens zwarte zaterdag
Lees ook:Lange files op de Europese vakantieroutes
Lees ook:Druk op de Europese snelwegen
Lees ook:Honderden kilometers file in Frankrijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “File van 75 kilometer? Ga file-flirten!

  1. kees

    dit is erg leuk om te doen ik stond een tijd geleden op de a2
    in de file en toen er een leuke meid voorbij reed heraaldelijke keren
    moesten we toch even snel bij elkaar naar binnen kijken me kaar aankijken lachen knipoogje erbij en voor ik het wist zag ik haar op een papiertje haar 06 schrijven we hebben wat afgesproken bij de dichtbijzijnde tankstation even elkaar voor stellen cola erbij en een vervolgens een week later met haar uit eten geweest en een filmpje prachtig mooi helaas spreken we elkaar niet meer klikte toch niet echt na een lange avond maar was erg gezellig dat wel mijn zal je niet snel meer horen klagen in de file

      /  

Comments are closed.