Top 5 beroepen met vakantiegevoel

Ik ben nog maar 2 weken weer terug op het werk en ik verlang nu alweer naar vakantie. Dat is vast herkenbaar! Denk je ook wel eens: het zou zoveel beter zijn als ik een baan had die vakantie-gerelateerd is? Hier de top 5 banen waarbij het net is alsof je vakantie viert, maar waarbij niks minder waar lijkt te zijn. 

1. Reisjournalist

De droom van elke journalist in spé is om ooit op het kantoor van de hoofdredacteur te komen en dat hij/zij zegt: Volgende week ga je een week naar Mexico om onderzoek te doen naar de kwaliteit van hun stranden. Of iets in die trant. Reisjournalist zijn is een prachtig bestaan, maar het heeft ook zijn keerzijde. De journalistiek is in deze tijd een onzekere branche. De meeste journalisten zijn niet meer in dienst van een tijdschrift of omroep, maar werken freelance. En dan is het vaak moeilijk om de financiering rond te krijgen. Bovendien lijkt het lang-leve-de-lol maar is het ook vooral keihard werken. Op zoek zijn naar originaliteit, op zoek naar opdrachtgevers en het halen van deadlines is ontzettend tijdrovend. De tijd die je daadwerkelijk in het buitenland bent is verwaarloosbaar ten opzichte de tijd die je in alle overige zaken moet stoppen.

2. Reisbegeleider

Je ziet de mooiste bestemmingen ter wereld, je kunt er boeiend over vertellen en je houdt van regelen: jij bent geknipt voor het vak reisbegeleider. Besef wel dat ook het zijn van reisbegeleider een enorm tijdrovende baan is. Op het moment dat je gasten lekker aan het dineren zijn ben jij alweer druk bezig met het programma van vanavond en op het moment dat je op bed wilt belt een van de gasten over kakkerlakken op de kamer. Je bent niet alleen de gids, je bent ook degene die alle problemen op moet lossen. Bovendien betaalt het niet altijd goed.

3. Stewardess

Je bent meer in de lucht dan dat je voet aan land zet, maar al met al zie je nog wel eens wat! Tijdens je werktijd verzorg je de passagiers van het vliegtuig en wanneer alle passagiers het vliegtuig verlaten hebben heb jij de tijd om even bij te komen op de bestemming. Bij de grotere luchtvaartmaatschappijen zijn dit voornamelijk 5-sterrenhotels. Bovendien krijg je bovenop je salaris ook daggelden. Dit is bedoeld voor de tijd die je op de bestemming verblijft. Voor duurdere landen krijg je meer geld dan goedkopere landen. Uiteindelijk valt de tijd dat je in het land van bestemming bent vaak tegen. Je moet vaak binnen een dag weer klaarstaan voor de volgende vlucht. Uiteindelijk zie je dus niet heel veel.

4. Uitbater van een Bed and Breakfast

De droom van velen is om ooit in het buitenland een Bed and Breakfast op te zetten. Altijd mensen om je heen die in de vakantiesfeer zijn, levert jou ondanks het harde werken ook een vakantiegevoel op!

5. Reddingswerker op het strand

Met de surfplank onder je arm ren je over het strand, de wind wappert door je haar! Het beroep van reddingswerker op het strand kan je enorm veel voldoening geven, zeker wanneer er mensen gered worden. Maar het is ook een uitermate zwaar beroep, want enkel gebeurt het ook dat mensen niet gered kunnen worden. Bovendien vereist het een enorme conditie.

Bij welk beroep komt bij jou het ultieme vakantiegevoel naar boven?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Wat is de allerleukste zomerbaan? Werken in een animatieteam of als reisleider? Check de recreatiewerk vacatures!
Lees ook:Geen celstraf voor seks op strand van Dubai
Lees ook:Tips om goedkoop te vliegen
Lees ook:10 tips voor het lekkerste dinertje in het buitenland
Lees ook:Tamar Centre biedt hulp aan prostituees in Thailand

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Top 5 beroepen met vakantiegevoel

  1. Pingback: Met vingers knippen grootste ergernis cabinepersoneel | Travel