Verrassend Eilat in 24 uur

Boulevard Eilat

Eilat is jarenlang een populaire winterzon-bestemming geweest bij Nederlandse toeristen. Met name watersporters trokken masaal naar het Israëlische Eilat. Op een gegeven moment zwakte de populariteit een beetje af, totdat Corendon de badplaats herintroduceerde bij de Nederlandse toerist. Eilat noemt men dan ook wel een retro-bestemming. Afgelopen woensdag mocht ik een dagje proeven van het moois dat een vakantie in Eilat te bieden heeft.

Duiken in helderblauw water

Eilat is met name populair bij watersporters. Wie genieten wil van de onderwaterwereld kan duiken en snorkelen, er kunnen boottochten gemaakt worden en ook zwemmen met dolfijnen behoort tot de mogelijkheden. Het strakblauwe water en de heerlijke temperaturen nodigen dan ook uit om de zwembroek aan te trekken en de hele dag als waterrat door te brengen.

Timna National Park

King Solomon Pillars

Net buiten Eilat ligt het Nationaal Park Timna. Het kurkdroge gebied is het toneel van prachtige rotsachtige bergen waar in vroegere tijden koper gewonnen is. Een gids begeleidde ons door het gebied en vertelde alles over de geschiedenis van het park, over hoe de bergen ontstaan zijn en wat voor stoffen er gewonnen kunnen worden. Hét foto-object is de Mushroom-rock, een grote rots in de vorm van een, jawel, paddestoel. De verschuiving van aardplaten zijn de oorzaak van het ontstaan van de prachtige King Solomon Pillars. Wanneer je voor de ruim 60 meter hoge rotsen staat kun je niets anders dan je gewoon heel klein voelen. Volgens onze gids heeft het gebergte nabij Eilat duizenden jaren geleden gegrensd aan wat het huidige Petra in Jordanië is. Door een verschuiving van aardplaten zijn de gebieden momenteel echter 105 kilometer van elkaar verwijderd. Toeristen die eerder in Petra zijn geweest zullen beamen dat de gebieden erg op elkaar lijken en ook uit onderzoek van geologen is gebleken dat de bodemstoffen een exacte match zijn.

Boulevard 

Boulevard Eilat

Aan de boulevard bij het strand in Eilat staan gezellige winkeltjes, waar je de laatste mode en veel, heel veel beautyproducten vindt. Een must om mee te nemen naar huis zijn producten met zeezout uit de Dode Zee. Deze producten worden vaak aangeraden aan mensen met huidproblemen, maar ook zonder huidproblemen zijn het producten die je gewoon moet kopen in Eilat. Wat bijzonder aangenaam is aan Eilat is dat het een belastingvrije stad is. Deze belastingvrije maatregel is ingesteld om de toerist zich nog prettiger te laten voelen in Eilat. Bij bepaalde winkelcentra leek de bewaking wel enorm streng; bij elke ingang stond een bewaker met pistool. Streng was men er echter helemaal niet. Ik liep met rugzak het winkelcentrum in en er werd slechts aan de buitenkant van mijn tas gevoeld.

Accommodaties

In Eilat zijn hotels voor mensen met elk budget. Driesterrenhotels zijn prima geprijsd en bieden een prima service. Wij verbleven in het Herods, een vijfsterrenhotel dat vooral doet denken aan het paleis van de sultan uit de film Alladin. Hier genoten wij ook van het diner dat uitermate goed verzorgd was. Culinair bekeken is Israël een waar paradijs, waar gerechten uit verschillende buitenlandse keukens worden gecombineerd met Israëlische specialiteiten.

Corendon

Speciaal voor wie in de wintermaanden wel wat zon kan gebruiken heeft Corendon de fantastische aanbieding om voor maar 399 euro naar Eilat! Voor die prijs heb je een driesterrenhotel inclusief ontbijt, vlucht en transfer. De vlucht naar Eilat duurt ongeveer vijf uur, dezelfde tijd die je vanuit Friesland kwijt bent voor een weekendje Antwerpen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Ik ga mee naar Eilat!
Lees ook:Corendons tweede 24-uurs testvlucht naar Eilat
Lees ook:Reizen naar Israël opgeschort
Lees ook:Het jaar 2012 voor Travel.blog.nl
Lees ook:Flinke stijging in toerisme naar Israël

Geen reacties // Reageer