Ook zo’n hekel aan jetlags? Lees deze tips!

vliegmaalEr is niets vervelender dan een behoorlijke jetlag. Toen ik weer thuiskwam van Jamaica heb ik er zelfs weken last van gehad. Mijn eigen tip? Die jetlag gewoon laten gebeuren, als je er de mogelijkheid toe hebt. Dagenlang uitslapen kan heerlijk zijn, en daarmee gaat de jetlag uiteindelijk vanzelf over.

De online vliegticketzoekmachine Skyscanner onderzocht wat voor methodes mensen er op na houden om een jetlag tegen te gaan. De meest populaire methodes zijn: Horloge gelijk zetten met de tijdzone, lichte en gezonde maaltijden eten, beweging voor de vlucht, wakker blijven tijdens de vlucht, bewegen tijdens de vlucht, slaappillen, alcohol drinken, melatonine, homeopathische middelen, juist helemaal geen alcohol of anti-jetlag pillen slikken.

Volgens Tony Gherardin, National Medical Advisor van de Travel Doctor-TMC, werken een aantal van deze tips inderdaad, al moeten ze wel gecombineerd worden en volstaan ze op zichzelf niet.

‘Het meest ideaal zou zijn als we voor vertrek al beginnen met aanpassen aan de tijdzone van de bestemming waar we naartoe gaan. Dat betekent eten, slapen en rusten op hetzelfde tijdstip als je zou doen op de bestemming. Uiteraard is dit thuis en zelfs tijdens de vlucht niet altijd haalbaar.’

‘Wat goed werkt is om lichte maaltijden te eten en goed gehydrateerd te blijven. Vermijd zware maaltijden en alcohol. Betreffende slaappillen adviseert Tony dat ‘veilig gebruik van slaappillen of melatonine bij aankomst op de eindbestemming kan bijdragen om het lichaam te synchroniseren met de desbetreffende tijdzone.’

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Tips tegen jetlag
Lees ook:Kook jij op de camping of ga je alleen maar uit eten?
Lees ook:BA schrapt maaltijden tijdens vlucht
Lees ook:Rusland is dronken passagiers in het vliegtuig spuugzat
Lees ook:Dronken piloot wil met 181 passagiers naar Chicago vliegen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ook zo’n hekel aan jetlags? Lees deze tips!

  1. Agnes van Duffelen

    Het is natuurlijk erg persoonlijk hoe de jetlag te lijf te gaan. Nu ben ik net terug uit Hong Kong + 7 uur later en ik heb nauwelijks last van de jetlag. Mijn advies is: Tijdens de vlucht heel veel water drinken! Als het een nachtvlucht is probeer een beetje te slapen. Eenmaal aangekomen sla je de dag door en ga niet slapen overdag. Blijf in het daglicht, beweeg en ga gewoon om 2100 op zijn vroegst naar bed. Het is even doorpakken maar dan zit je zo weer in het ritme! Succes.

      /  
    1. Johanna Gercama Auteur

      Het lijkt me inderdaad een erg persoonlijke kwestie, denk zelf dat er ook veel verschil in zit of je ‘tegen de tijd invliegt’ of juist ‘met de tijd mee’. De tip om veel water te drinken ga ik de volgende keer proberen!

        /  

Comments are closed.