Persoonlijk: 5 feitjes over hoe ik reis

Op Travel.blog.nl vind je inmiddels een heleboel nieuwtjes over de reisbranche, een boel handige tips en hier en daar een reisverslag over gemaakte reizen. Inmiddels blog ik al twee jaar voor deze site, en met heel veel plezier. Nou heb ik besloten om deze blog een beetje persoonlijker te maken, met vaker persoonlijke updates. Op die manier krijg je een kijkje in de keuken van mij als reisblogger. Daarbij vind ik het enorm leuk om input te krijgen van jou als lezer. Heb je vragen over mij als reiziger/blogger? Stel ze gerust, ik beantwoord ze graag! Vandaag voor het eerst een persoonlijke update, vijf feitjes over hoe ik reis.

1. Ik ben degene met de camera om de nek

Zeldzame foto van mij op reis

Wat wil je ook, met een opleiding Journalistiek en Fotografie zal het je niet verbazen dat ik degene ben die de vakantiekiekjes maakt. Tijdens de reizen die ik met World Servants maakte, was ik dan ook steevast projectfotograaf. Tijdens een reis denk ik voortdurend in plaatjes. Hoe wil ik mijn herinneringen vastleggen? Zijn er excentrieke mensen die ik (stiekem) kan kieken? Dit is ook de reden waarom ik zelf vaak amper op vakantiefoto’s sta. Iets om aan te werken dus!

2. Oost-Europa trekt mij meer dan het Caribisch gebied

Waar het aan ligt weet ik niet, maar na beide gebieden bezocht te hebben ben ik eerder geneigd om terug te gaan naar Oost-Europa dan naar het Caribisch gebied. Begrijp me niet verkeerd, want als er een vliegtuig naar Jamaica voor de deur staat dan stap ik direct in, maar op de een of andere manier boeit Oost-Europa mij mateloos en wil ik alle landen in die regio graag ontdekken!

3. Onze huwelijksreis gaat naar Ameland

Het had Cuba kunnen worden, of een romantisch weekendje in Rome. Maar nee, voor ons wordt het Ameland. Ik ben gek op verre reizen, maar de Waddeneilanden hebben ook een grote aantrekkingskracht op mij. De keuze voor Ameland is puur praktisch geweest. We willen niet een lange reis, en aangezien wij op zo’n vijftien kilometer van Holwerd wonen is Ameland dan de beste keuze.

4. Ik heb nog nooit volledig in mijn eentje gereisd

Afgezien van een reis naar Berlijn in de trein die ik in mijn eentje aflegde, heb ik nog nooit alleen gereisd. Wel dat ik op reis ging en niet wist wie mijn reisgezelschap was, maar nooit met een rugzakje om alleen op ontdekkingsreis. Het is niet dat ik het niet durf, maar mijn reisplannen ontstaan vaak samen met anderen. En dat is wat mij betreft ook prima.

5. Ik probeer ieder jaar drie nieuwe bestemmingen te ontdekken

Een tijdje geleden heb ik me ten doel gesteld om ieder jaar drie nieuwe bestemmingen te ontdekken. Dat kan zijn tijdens een weekendje weg, tijdens onze zomervakantie samen of zelfs in eigen land. Voor dit jaar lijkt het vooralsnog te gaan mislukken. Ik heb drie tripjes in de planning, waarvan ik twee bestemmingen al ken. Maar ach, het jaar is nog lang niet voorbij. Wie weet wat er allemaal nog gaat gebeuren.

En hoe zit het met jou? Vertel eens iets over hoe jij te werk gaat wanneer je reist!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Rondreizen Georgie Groepsreizen Georgie Singlereizen
Lees ook:Oost-Europese hotels in top 10
Lees ook:Persoonlijk: de Travel Tag
Lees ook:De nieuwe travelblogster stelt zich voor
Lees ook:Portugese hoofdstad goedkoopste bestemming Europese stedentrip

Geen reacties // Reageer