Persoonlijk: Beestjes die ik tegenkwam op reis

Als er één belevenis is die ik meemaakte op reis is het wel die van de rat (of was het een uit de kluiten gewassen megamuis?) die ‘s nachts, terwijl ik dacht veilig te liggen op mijn hoge matrasje, over mijn benen liep. Dat was op Jamaica. Ik was te snel met mijn benen terug te trekken en de rat was te snel met wegschieten om er een foto van te kunnen maken (en op dat moment wilde ik ook maar één ding: weg met dat beest!), dus jullie zullen mij op mijn woord moeten geloven dat dit waar gebeurd is. Er zijn echter ook een heleboel beestjes die ik, met angst en beven, wel heb kunnen kieken. Hierbij een selectie.

Op de foto lijkt het misschien maar een klein beestje, maar deze pad was zo’n 10 centimeter hoog. Een joekel dus. Kwam ik tegen op Jamaica.

Met dit soort reptielen heb ik vaak geen flauw benul van hoe ze nou precies heten. In mijn ogen is alles een salamander. Kom je op Jamaica vaak tegen en je moet geluk hebben om ze te kunnen fotograferen. Voordat je het weet schieten ze weg en zie je ze niet terug.

Ieks! Is het nou een spin of niet? Hij heeft twee poten te weinig om een spin te kunnen zijn, dus is het iets anders. In ieder geval is het geen pretje als je deze tegenkomt in je tas. Gevonden in Malawi.

Nog zo’n pareltje, de sprinkhaan! Deze beestjes geven je direct een vakantiegevoel wanneer je ‘s ochtends vroeg wakker wordt. Dat geluid herken je uit duizenden! Maar ook voor deze geldt, liever niet in mijn tas. Malawi.

Als je één ding leert over schorpioenen is het wel dat deze dieren vaak gevaarlijk zijn. Sommigen zijn alleen gevaarlijk voor andere dieren, maar een aantal soorten ook voor de mens. Maar voor zover mijn kennis over de schorpioen, dus toen ik deze rakker tegenkwam in Malawi wist ik één ding zeker: niet meer op slippers naar het toilet! Want weet ik veel of dit nou een gevaarlijke soort is of niet? (Ben ik overigens nog wel heel erg benieuwd naar!)

En nogmaals een sprinkhaan! Op veel plaatsen ter wereld is het de normaalste zaak van de wereld om deze dieren gewoon te eten. Ook in Malawi is dat niet vreemd. Maar bewaar mijn portie maar voor fikkie, ik ben nog niet om.

Ook op de Dominicaanse Republiek kwam ik geregeld salamander-achtigen tegen. Blijven leuke beestjes.

Voordat ik goed en wel besefte wat ik zag moest ik toch een paar keer met m’n ogen knipperen. Een hond op het dak? Ja hoor, dat kan prima op de Dominicaanse Republiek!

Natuurlijk ben ik op reis nog veel meer, en grotere, dieren tegengekomen. Maar voor deze blog vond ik het leuk om het bij de kleine diertjes te houden. Wat is het engste beest wat jij ooit tegengekomen bent op reis?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Selectie foto’s van mijn laatste reizen
Lees ook:Persoonlijk: 10 reisfotobloopers
Lees ook:5 redenen waarom je minstens 1 keer vrijwilligerswerk zou moeten doen in het buitenland
Lees ook:Persoonlijk: de Travel Tag
Lees ook:De nieuwe travelblogster stelt zich voor

Geen reacties // Reageer