Reistips voor vrouwen

Als je als vrouw alleen gaat reizen, moet je net even iets meer voorzorgsmaatregelen nemen dan wanneer je met een groep gaat. Hier een aantal tips die altijd handig zijn om in je achterhoofd te houden.

1. Neem geen onnodige risico's. Het belangrijkste is dat je veilig bent. Neem wanneer nodig een taxi als het laat en verlaten is. Beter geld uitgeven dan in een vervelende (en te voorkomen) situatie raken. 

2. Kijk naar de locale vrouwelijke bevolking en volg hun voorbeeld. Wanneer je in hele religieuze wijken bent, is het beter om je enigzins te bedekken. Ze hiervoor je eigen gedachten hierover opzij. 

3. Volg altijd je instinct. Niet voor niets zegt men dat vrouwen een goede intuitie hebben. Gebruik die dan ook wanneer je op reis bent. Denk je dat iemand niet pluis is, volg dat gevoel. Luister er alleen niet naar wanneer je de weg moet vinden. Daar laat het vrouwelijke instinct  je wel eens in de steek.

4. Dat iemand je een drankje aanbiedt is aardig, maar laat het niet uit je zicht. Soms worden vrouwen gedrogeerd en hoewel je hier natuurlijk niet vanuit gaat, is het beter om zeker te zijn van je zaak. Je bent als alleenreizende vrouw immers een stuk kwetsbaarder dan gewoonlijk.

5.  Naai zakjes aan de binnenkant van je kleding, bijvoorbeeld je bh. daar kan je dan iets van briefgeld kwijt. Mocht je beroofd worden, heb je altijd wat geld om weer thuis te kunnen komen. Een sok is ook een handige plek. Deaag iig niet al je geld op een plek.

6. Draag zo min mogelijk sieraden. Wanneer je met je bling op straat loopt, val je om de verkeerde redenen op. Hierdoor minimiseer je de kans dat iemand jou eruit pikt om te beroven.

7. Zorg dat je altijd weet waar je bent. Een stadswandeling wordt een stuk minder leuk als je je hotel niet meer kan vinden.

8. Bedenk dat drukke plaatsen ineens uitgestorven kunnen zijn, bijvoorbeeld op marktdag. Volg de locale bevolking hierin. Merk je dat het leger wordt, dan is het tijd om terug te gaan naar het hotel.

9. Zorg dat je altijd een klein woordenboekje bij je draagt.

10. Als je gevolgd wordt, neem dan geen risico. Ga de dichtsbijzijnde winkel of restaurant binnen en vraag om hulp. 

 

Lees ook:Bende vrouwen berooft dronken toeristen op Mallorca
Lees ook:82% van de vrouwen regelt de vakantie
Lees ook:Cuba strenger voor toeristen, verplicht om bewijs ziektekostenverzekering mee te nemen!
Lees ook:Reistips voor iedere vakantie
Lees ook:Waterval voor vrouwen moet rijke moslims trekken

Geen reacties // Reageer