Vliegtickets: láten zoeken?

Je kunt vliegtickets natuurlijk zelf zoeken, maar waarom zou je er niet een expert op zetten? Niet iemand die het ticket meteen voor je boekt, maar iemand die de opties op een rijtje zet, zodat je zelf kunt boeken?

Wat heb je te verliezen?
Bij Melookyoubook helemaal niets, want als je achteraf zelf een goedkoper ticket vindt, krijg je gewoon je geld terug. Vorige week vonden de vliegticketspeurneuzen van Melookyoubook nog een retourtje Bali voor € 549. Ook stuurden ze eens iemand naar Australië voor € 358. Op Wereldwijzer vind je hierover een interessante forumdiscussie.

Waarom het zoeken uit handen geven?
Ik kan me goed voorstellen dat vliegtickets zoeken voor jou een sport is. Maar wat is een sport zonder competitie? Maak er een wedstrijdje van door Melookyoubook aan het werk te zetten en tegelijkertijd zelf te zoeken. Kijken wie er wint. Win jij, dan krijg je het betaalde bedrag terug. Verlies je de wedstrijd, dan ben je in zekere zin toch een winnaar. Uit het ticketadvies rolt immers een gouden tip waarmee je geld op je reis bespaart. En dat komt altijd goed van pas op je bestemming.

Hoeveel kost de service?
Een zogenaamd ‘vliegticketadvies’ kost € 15 per vlucht (enkel of retour) binnen Europa en € 20 voor vluchten daarbuiten. In de praktijk blijkt dat mensen Melookyoubook vooral inschakelen voor verre vluchten, bijvoorbeeld naar Azië, Oceanië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. Ook zetten de experts van Melookyoubook regelmatig een round-the-world-reis in elkaar. “Vooral mensen die meerdere bestemmingen aandoen, kunnen bij ons honderden euro’s besparen,” aldus vliegticketdetective Wouter.

Melookyoubook is hier te vinden.

Lees ook:Vliegtickets zoeken op laagste prijs, kortste reisafstand of meeste beenruimte?
Lees ook:Makkelijk Bed and Breakfasts zoeken op deze site
Lees ook:Vrouw zit tijdens vlucht naast dode man
Lees ook:Skyeurope Valentijnsaanbieding: 2 tickets voor de prijs van 1
Lees ook:Teveel vliegtaks betaald? Terugclaimen!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vliegtickets: láten zoeken?

  1. Jeanne

    Goeie tip en leuke foto!

      /  
  2. Lieveke van Buysegems

    Dat is zeker een goeie tip over melookyoubook. Plezante manier om ticketten te vinden. Bij ons in Belgie maak ik altijd mijn reservaties op http://www.goedkopevliegtuigtickets.be wegens geen toeslagen en netto prijzen. zo kan ik lekker reizen én shoppen

    saluukes,

    Lieve

      /  

Comments are closed.