Kasungu National Park in Malawi

In 2009 was ik een paar weken in het prachtige Afrikaanse land Malawi, voor de bouw van een school. Na een paar weken ploeteren gingen we als groep de laatste dagen doorbrengen in het Kasungu National Park. Een prachtig enorm uitgestrekt Nationaal Park.

Ben je op zoek naar grote groepen dieren, is dit misschien niet het meest geschikte park. Toch valt hier genoeg te zien. Bij aankomst stonden wij oog in oog met een groep aapjes.

De accomodatie in het park is voor Malawiaanse begrippen redelijk luxe te noemen. Wij sliepen in een hutje nabij een groot meer. Een fantastisch uitzicht over het meer, waar nijlpaarden aan het badderen waren en verderop een olifant kwam drinken. De hutjes hebben geen sanitaire voorzieningen, daarvoor is er verderop een gemeenschappelijk gebouw, waar ook gekookt kan worden. Hierbij wordt men wel gewaarschuwd voor het ‘s nachts naar het toilet gaan. Wilde dieren zoeken over het algemeen niet de plaatsen op waar de toeristen verblijven, maar het kan voorkomen dat je ineens oog in oog staat met een olifant. Let op: Olifanten hoor je niet aankomen, ondanks hun grote gewicht kunnen zij zich geluidsloos verplaatsen. Een aantal jaar geleden heeft er in het park een ongeluk voorgedaan omdat een meisje een olifant niet aan hoorde komen. Draag daarom altijd een grote zaklamp bij je wanneer je ‘s nachts naar de wc gaat. Dit schrikt de meeste dieren af.

In het park zijn ook veel exotische vogels te zien. Verder zijn er veel antilopen en kun je er bij hoge uitzondering leeuwen spotten.

Lees ook:Olifant laat zien dat hij de sterkste is
Lees ook:Oad Reizen stopt met olifantenritjes
Lees ook:Neushoorns zijn geen teddyberen
Lees ook:Stroper gepakt en opgegeten door leeuwen in het Kruger Park
Lees ook:Twee toeristen doodgetrapt door olifant

Geen reacties // Reageer