RyanAir vliegtuig landt op verkeerde eiland

ryanair fuerteventuraDenk je lekker een vakantie geboekt te hebben naar Lanzarote, landt je vliegtuig op het naastgelegen eiland Fuerteventura. Het overkwam Britse vakantiegangers. Ze waren met RyanAir op weg naar het Canarische eiland Lanzarote, maar werden door het vliegtuig op het verkeerde eiland afgezet.

 

De Canarische Eilanden hebben al dagen te maken met slecht weer en gestrande reizigers. Het RyanAir toestel landde op Fuerteventura omdat het weer onderweg erg slecht was. Geen tussenstop, de passagiers moesten allemaal het vliegtuig verlaten en het zelf maar uitzoeken. Op het vliegveld was geen medewerker van Ryanair te bekennen. De Britten moesten vervolgens zelf een hotel regelen voor die dag en een boottocht voor de volgende ochtend om op hun bestemming te komen.

Ryanair zegt in een verklaring juist te hebben gehandeld en dat overmacht de oorzaak was. De maatschappij voelt zich niet verplicht de passagiers van het vliegtuig tegemoet te komen. Tja, dat is wel een beetje het risico als je voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten. Wanneer je een pakketreis inclusief vlucht en verblijf boekt is het de reisorganisatie die ervoor moet zorgen dat je van Fuerteventura naar Lanzarote wordt gebracht.

Lees ook:Transavia vliegtuig keert terug nadat staart de startbaan heeft geraakt
Lees ook:RyanAir verlaagt tarieven voor koffers
Lees ook:Vlucht Ryanair afgelast door mist
Lees ook:Zwarte doos van gecrasht Ethiopian Airlines vliegtuig geborgen
Lees ook:Veel goedkope vluchten RyanAir vanaf Airport Weeze in 2010

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “RyanAir vliegtuig landt op verkeerde eiland

  1. Rainier

    Buurmans leed troost. Onlangs ook een klacht ingediend bij Ryanair (lastig te vinden hoe dat moet). Er werd niet op in gegaan dat het erg vervelend is om 5 uren niet naar het toilet te kunnen (ook niet tijdens tussenlanding) + om een dag vakantie te missen. Alleen excuses waren voldoende geweest. Ryanair hoopt dat e.e.a. me er niet van weerhoudt om weer met hun te vliegen: ik kon het mijn blaas niet uitleggen. Het zal me altijd bij blijven. Ryanair: goedkoop, maar wel een gok.

      /  
  2. peter brabants

    Ik zou net heeel blij zijn met een landing op Fuerteventura, dan moesten al die belgen en nederlanders geen 45 euro taxi, 25 eurto boot extra betalen toen ze via Lanzarote moesten vliegen om op Fuerteventura de surftrip/vakantie van hun leven te hebben.
    Vanaf April 2010 kan je trouwens rechtstreeks met Ryanair vanuit chaleroi (belgié) naar Fuerteventura voor amper 70 euro!!
    Succes en goeie reis, Peter

      /  

Comments are closed.