Pretpark in Peking kopieert Disneyland

Het Shijingshan Amusement Park in Peking lokt bezoekers met de slogan 'Disneyland is te ver', en kopieert onbeschaamt Disneyfiguren zoals Winnie The Pooh, Shrek, Donald Duck en Minnie Mouse. Er staat zelfs een perfecte replica van het kasteel van Assepoester.

"Minnie Mouse? Een kat met grote oren, ja"
Hoewel, dat wil de manager van het pretpark niet zo gezegd hebben. "Dat beest lijkt op Minnie Mouse, zeg je? Komaan, het is een kat met grote oren", zo verweert hij zich.
De Chinezen zijn meesters in de piraterij, en dit is er een schoolvoorbeeld van. Dankzij Japanse bloggers gaan de beelden van het pretpark de wereld rond, en het zal wellicht niet lang duren vooraleer de bonzen van Disney de Chinese staat, die eigenaar is van het park, voor de rechter slepen.

Klacht bij World Trade Organisation
Niets in het park is dan ook goedgekeurd door Disney. De Verenigde Staten hebben eerder deze week nog aangekondigd dat het bij de World Trade Organisation een zaak zal indienen tegen het flagrant schenden van auteursrechten en de piraterij in China, praktijken waardoor Amerikaanse bedrijven miljarden dollars aan hun neus voorbij zien gaan.

Inmiddels is ook de Japanse televisie op de zaak van het pretpark in Peking gesprongen. In een tv-interview vertelt de manager dat niets gekopieerd is van Disney en dat alle figuren eigen creaties zijn. Maar een meisje dat het park bezoekt zegt dat ze wel degelijk Disneyfiguren ziet, en ook de mensen in de kostuums geven toe dat die kostuums gebaseerd zijn op Disneyfiguren. Bekijk het interview hier. bron: www.hln.be

Lees ook:Waar blijft de rommel van Disneyland?
Lees ook:Pretpark verbiedt okselgeur
Lees ook:Crisis nekt Disneyland Parijs; 1 miljoen bezoekers minder
Lees ook:Harry Potter-pretpark in Orlando
Lees ook:Disneyland schrapt snelle wachtrijen voor gehandicapten

Geen reacties // Reageer