Topoverleg over toerisme in Noord-Afrika en Midden-Oosten

Ministers van Economische Zaken van landen van de Arabische Liga zijn vandaag in het Iraakse Bagdad bij elkaar gekomen voor een topconferentie. Daar spreken ze onder andere over het bevorderen van het toerisme in de regio. Het aantal toeristen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is flink gedaald sinds de Arabische Lente.

Als gevolg van de onrusten in de Noord-Afrikaanse landen en het Midden-Oosten heeft de economie zwaar geleden in de regio. Egypte en Tunesië waren voorheen grote toeristische trekpleisters, hier merken zij de terugloop van het aantal toeristen het meest. Deze landen zijn echter grotendeels weer veilig en zij kunnen dan ook prima toeristen ontvangen.

De ministers van Buitenlandse Zaken komen woensdag in Bagdad bijeen. Donderdag worden de staatshoofden en regeringsleiders van de 22 landen tellende liga in Bagdad verwacht.

Lees ook:Egypte trekt weer meer toeristen
Lees ook:Toerisme Midden-Oosten komt slecht op gang
Lees ook:MinBuZa: Negatief reisadvies voor Mali
Lees ook:Toerisme Egypte dreigt weer flinke klappen te krijgen
Lees ook:Real Madrid bouwt eiland bij Verenigde Arabische Emiraten

Geen reacties // Reageer