Toerisme Egypte dreigt weer flinke klappen te krijgen

Het zit ze niet mee in Egypte. Was het toerisme juist weer bijna op het niveau van voor de Arabische Lente in 2011 dreigt de toeristische branche weer flinke klappen te verduren te krijgen. Momenteel zijn er weer flinke protesten gaande op het Tahrirplein, waar duizenden mensen protesteren tegen president Mursi. Bij die protesten zijn inmiddels al een Amerikaanse toerist om het leven gekomen en is een Nederlandse vrouw belaagd. Zij zou daarbij zijn verkracht en is inmiddels terug in Nederland. Groepen mannen grijpen de ongeregeldheden aan om vrouwen seksueel te misbruiken. De Nederlandse vrouw is niet de eerste vrouw die op het Tahrirplein met seksueel geweld te maken heeft gehad.

Raymond Hoevenaar van Isropa, een reisorganisatie gespecialiseerd in het Midden-Oosten vertelt aan de Volkskrant: ’Bij de pyramiden en de opgravingen in Sakkara is het toerisme nu tot een historisch dieptepunt gedaald. En van de 300 Nijlcruiseboten die er in Egypte zijn, varen er momenteel nog maar zo’n 40.’

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog niet een algeheel negatief reisadvies afgegeven, maar raadt wel aan om waakzaam te zijn wanneer men Egypte bezoekt.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Nederlandse vrouw (22) belaagd op Tahrirplein Egypte
Lees ook:Toerisme in Egypte bijna op oude peil
Lees ook:Nederlandse toeristen voelen zich gedwongen naar Egypte te gaan
Lees ook:Toerisme de dupe van protesten Turkije
Lees ook:Britse Ministerie verhoogt terreurdreiging Egypte naar ‘hoog’

Geen reacties // Reageer